Noget om det uforventede

DSC_23770001

Af og til er det uforudsete det største.

Det uventede, ikke-planlagte og uforudsigelige.

Det rammer hjernevindingerne på en anden måde, fordi ingen i kontroltårnet er klar til at registrere, behandle og arkivere efter velkendt mønster.

Stregkodeaflæseren mister grebet om pakkernes indhold, vareelevatoren sættes ud af drift, sækkevognen er punkteret, og der er ikke andet for end at åbne hver eneste sansning og manuelt bære den på plads.

Så kan man også bedre finde den frem i mindesamlingen senere hen.

DSC_24040001

I lørdags fejrede et par fra nabolaget kobberbryllup. Festen fandt sted her på gården, og Sørøveren og jeg lavede mad og den slags.

Knap 60 glade mennesker blev budt velkommen af værten, som afsluttede velkomsten med at finde en brudebuket frem bag samlingen af traktorer, bistader, paller og andre gode sager i laden.

En modig – og nervøs – mand, må man sige, spurgte sin kone gennem 12½ år, om hun ville gifte sig igen.

Den slags finder man ikke ud af, hvis man ikke prøver.

Og at sidde i sofaen og spørge, mens man skifter fra et danseprogram til en afgørende sportsbegivenhed, vil aldrig afdække graden af dedikation.

Kobberbryllups-damen sagde først et spædt og grådkvalt nej, men det var til overraskelsen, som lå i en fjern galakse, i forhold til den systematiske planlægning hun havde lagt for dagen.

Til spørgsmålet blev det et ja, og manden overdrog brudebuketten, fremskaffede puder til ladens betongulv, en tåreklud af stærkt sugende materiale og en præst i fuldt ornat.

Jamen hvor meget mere er der egentlig brug for.

Gårdens gamle trælade blev både større og mindre på én gang, da forsamlingen indledte med sang.

Præsten holdt en lang, smuk tale, parret blev spurgt og svarede fortsat ja, der blev velsignet – og en velsignet stilhed.

DSC_24280001

Måske lignede det en trælade udefra, men indvendigt var den et blødt rum for noget meget intenst.

Og uventet.

Det blev ikke bare en fest
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Noget om det uforventede

 1. Marianne Luna siger:

  Det lyder som en fantastisk dag! Og den bliver levende for os på den anden side af skærmen med dine smukke ord. Tak, Lone.

 2. Carsten Nordholt siger:

  Hej Lone

  sikke dog en dejlig begivenhed… og hvor er du dog ikke alene en forrygende skribent men osse en ditto fotograf – metaforerne flyver jo bogstaveligt talt ikke alene rundt ørene på én men også et langt stykke ind i én – tak for dig!! – du/I giver alle mine morgener glæde og livet en god bi d mere mening.

 3. salling48 siger:

  Den var svær, men alligevel spændende – god august .. ..

Der er lukket for kommentarer.