Søren Sørøver fortæller…

1551477_10203154792083388_612329205400183944_n

Jeg kender en ung fyr, der hedder Mikkel, han er Lones, hende jeg deler mig selv med, yngste søn.

Mikkel har lige siden, at han gjorde de første karrieretanker kun ønsket sig at arbejde som politimand. Engang spillede han også fodbold på eliteplan og skulle vælge, om han ville lægge sin tid i en professionel karriere, eller han skulle gå all in i gymnasiet for at kunne sikre sig en eksamen til en senere optagelse på politiskolen. Der var ikke tid til begge dele.
Han valgte politiet.

Man kan ikke søge ind på politiskolen, før man er fyldt 21 år. Man skal have en vis modenhed, og det er bestemt forståeligt for at kunne udstråle nogen form for autoritet. Tiden blev brugt på at arbejde sig til penge til en tur på den anden side af jorden og herefter et forlænget ophold på en politiforberedende højskole, som udvidede hans samfundsindsigt og sikrede ham en unreal fysisk form.

Han har lige været til optagelsesprøve og bestod de første to, men blev fundet for ung i den personlige samtale og blev bedt om at tage ud og få nogle oplevelser og helst nogle dramatiske.
Mikkel var selvsagt slået ud; i den alder føler man sig selv moden og klar, det er først, når man er et gammelt røvhul, at man kan se tilbage og undres over ens stålfasthed.

Men Mikkel havde faktisk trods håbet sikret sig med en plan B. Han havde søgt arbejde som plejer på en institution for unge med svær autisme og andre tunge fysiske og psykiske handicaps. Det job fik han til gengæld og er gået nu i gang med et arbejde, der ville skræmme røven ud af bukserne på langt de fleste. Det er koncentreret modenhed på flaske, som ikke engang Heinz kan mobilisere.

Han stemte ustrategisk og uselvisk på det parti, der talte mest til ham og ikke på ét, der ellers ville sikre Danmark en større politistyrke og mere overvågning.
Han er den slags person, som det danske politi har brug for, og vi som borgere har brug for er i politiet. Han skal uden tvivl nok komme ind, når han har prøvet lidt mere her i livet, og politiet er blevet modent nok.

Jeg kender en ung fyr, der hedder Mikkel – Og det er jeg stolt af!
Søren Sørørver

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

9 svar til Søren Sørøver fortæller…

 1. Pingback: Godt nytår | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. Pernille siger:

  Ham ville jeg også være stolt af.

 3. Kom så ikke og sig at der ikke er råstof i de danske unge!

 4. Mona siger:

  Jeg vil også mene, at det nok er politiets ‘modenhed’, det kommer an på (har da mødt et par – eller flere – ganske umodne af slagsen). Ikke desto mindre, så kan jeg ikke være uenig i, at arbejdet med autistiske og/hæmmede unge giver stor mening og en god ballast. Talt af egen erfaring. Måske Mikkel bliver så glad for det, at politiet kan skyde en hvid pind efter at få ham som fremtidig politimand i korpset. Man ved jo aldrig.

 5. Birgit Nordholt siger:

  De kære unge, tror han ville egne og udvikle sig godt som SIRIUS mand – har han aldrig overvejet det ?
  Hilsen
  En gammel siriuskone
  Fra Bjørnø

 6. Anette Hansen siger:

  Er jeg mon blevet et gammelt glemsomt røvhul – har jeg ikke læst dette indlæg før. Nå men god gerning kan jo som bekendt ikke gøres for ofte – specielt ikke når man har noget at være stolt af 🙂
  Nyder altid jeres indlæg! Og nød endelig at kunne komme til Bondens Marked sidste weekend helt fra Nordsjælland 🙂

 7. carl-erik siger:

  hils Mikkel fra et gammelt røvhul – og ønsk god rejse. Og tak fordi du delte dette.

 8. Hyggeligt indlæg.
  Jeg håber ham Mikkel får opfyldt sine ønsker:)

 9. CC siger:

  Måske en dag, når Mikkel er blevet et gammelt røvhul, vil han stor-smile, når han læser dette indlæg igen, og tænker tilbage på sit karriere forløb. Fordi det lige præcis var de år i arbejdet med børnene, som rustede ham til at blive netop den empatiske og sympatiske politimand, som han lyder til at kunne blive (være?). Så ja, jeg fornemmer også, at politikorpset og Danmark fortjener en mand som Mikkel – set ud fra fortællingen om ham, og de omgivelser, som bakker ham op, og er med til at forme ham, og gøre ham mere moden til opgaven. For med den opgave, som over formynder i samfundet, hører der et udsædvanligt stort ansvar for, at kunne handle og agere roligt, uden at magten stiger en til hovedet. Det er bestemt ikke alle, som har disse evner.
  Tak for at dele denne historie, og give os indblik i et glimt fra en hverdag og et liv, som på mange måder er givende og positivt.

Der er lukket for kommentarer.