Skvatmås-anarkist

DSC_11490001

Måske husker du de to små gæslinger – Gribben og Napoleon.

Storhedsvanvid er ikke noget medfødt, det kan udvikles.

DSC_11630001

Gæslingerne blev klækket i rugemaskinen, og således kunne mødrene Gertrud og Pip-Hans fortsætte tilværelsen med yoga-lektioner, kaffebar-besøg og pletfrie silkeskjorter.

Sørøveren og jeg klarede yngelplejen herinde i køkkenet, indtil duften af fjerkræ oversteg grænseværdien.

DSC_11550001

Så rykkede de små ud i en lille indhegning placeret i de tre voksne gæs større indhegning.

På den måde kunne alle vænne sig til hinanden.

Skabe familierelationer og den slags.

DSC_11660001

Gasen Klaus tog afkommet til sig øjeblikkeligt, vogtede over de grå dun og lavede angrebsbevægelser i retning af alt bevægeligt.

De to gæs var mere afdæmpede i deres begejstring.

DSC_11670001

Hver aften ved solnedgang blev gæslingerne taget indendørs i et rovdyrsikkert bur – ved siden af de voksne gæs, men under voldsom skrigen og meget lidt uld.

I går kom den store dag, hvor endelig sammenføring fandt sted. Skarpt overvåget af plejeforældrene.

Alt gik godt. Klaus var helt oppe at ringe, de to gæs nappede kun afkommet lidt, og Gribben og Napoleon klistrede sig fast til deres far.

DSC_11650001

Indtil de – ligesom gårdens øvrige beboere – opdagede glæden ved at overskride grænser, ikke finde sig i det givne og betvivle administrationens afgørelser om rammevilkårene.

DSC_11700001

Skvatmåsanarkist
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Skvatmås-anarkist

 1. Rie Møbjerg siger:

  Vi havde i 7 år en gase og 2 gæs. Pga krager og andre æggeelskende dyr rugede vi gæslingerne ud i rugemaskine, holdt dem med tråd imellem til de kunne komme ud sammen, uden at gæslingerne blev ædt af de ligeså gæslingestegselskende dyr – og så blev de familiesammenført. Meget stor succes i alle år. Desværre blev gasen meget beskyttende, i sådan en grad at den bankede sit badekar og alt der kom ind på marken, så han kom på en gård uden små børnebørn og plejebørn. Nu ser vi at vores 4 tilbageværende gæslinger savner deres gode forbillede selv om de venligt tager imod plejeforældrenes anvisninger. Jeg holder fortsat uendeligt meget af morgen- og aftenturen ud og ind af stalden med de hyggeligt jappende gæs (pga ræv osv ) – ja bliver fyldt af ro og dyb glæde ved det gode selskab 😊. Håber skvatmåsene kommer efter det.

 2. Henrik siger:

  Grænseværdier, familiesammenførin, plejeforældre og rammevilkår;
  det er gårdhumor på højeste plan – fantastisk! 🙂

  Tak og god dag!

 3. finn birkholm-clausen siger:

  Glæder mig, at Gribben og Napoleon alligevel endte som gæs – og ikke som kopier af Lone og Søren. Og sikke godt de kommer til at smage.

 4. salling48 siger:

  Storhedsvanvid er ikke noget medfødt, det kan udvikles. Den var svær.
  Gæs er fugle i familien Egentlige andefugle, der helt overvejende er udbredt i den nordlige halvkugles koldere og koldeste egne. Gæs er tidligt blevet holdt som husdyr, og med det vejr vi har nu, har de det godt .. ..

Der er lukket for kommentarer.