Ny bog om forandring

DSC_08990001

Her til formiddag kommer blandt andre en erhvervsjournalist på besøg.

Der skal skrives en bog om alternativ vækst – om samfundsudvikling i en mere intelligent og sund retning.

Og menneskene skal vide, at der er brug for det.

Forandringerne må komme, inden vi får ødelagt vores hjerner så meget, at vi ikke tror, det er nødvendigt.

DSC_09010001

Mit bidrag består i at være samtalepartner – mene noget om de nuværende forhold, den vej vi går, og hvilke muligheder vi bør overveje i stedet.

Særligt inden for fødevareforsyning og husdyrhold; de forhold der sammen med energipolitik er mest afgørende for vores fremtid på kloden.

Underkendte men afgørende.

Ingen anden menneskelig aktivitet har så stor indflydelse på natur, menneskers helbred og levet liv for andre arter end fødevareforsyningen.

Fødevarer er også langt hen ad den bortskyllede vej omdrejningspunkt i global ulighed og deraf følgende problemer.

DSC_08950001

Bogen kommer til at indeholde synspunkter fra en kreds af adspurgte – sikkert fra en del forskellige vinkler. Hvem ved.

Klar til at mene noget
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Ny bog om forandring

 1. GODT, vi har dig, Lone – og Sørøveren!!

 2. karen keinicke siger:

  Suuuper dejligt at høre. Det er lige hvad der mangler. Vi har sådan brug for din nære tilgang og særlige gode evne til at formulere dig klart og uden omsvøb. Vi skal ud med budskaberne i disse år. Jeg fornemmer, at der er lydhørhed i stadig højere grad i bredere kredse, der hvor jeg færdes.
  Det er nok en fordel, at der er flere forfattere samlet om budskabet. Måske vi kunne få nogle flere nye grupper af debattører til også at tale om maden…..pædagogerne – sygeplejerskerne – skuespillerne – forfatterne – kokkene – altså faggrupper og også politiske grupper, som også har disse synspunkter. Der skulle være ca. 46% af os, som ønsker dels øko og dels kvalitet – forstået som 2 segmenter. Men tilsammen udgør vi jo alligevel en meget stor gruppe.
  Reel oplysning vil nok kunne ændre på disse gruppers størrelser. Coops nye gode tiltag om økomadens prisnedsættelser har bestemt givet flere kunder med erfaringer og ønsker om at vælge nyt. Det er den bølge, som skal italesættes, af jer. Det vil jeg glæde mig til at læse om!

 3. Elena siger:

  Super initiativt!!!!!!!

Der er lukket for kommentarer.