Hvor er nu den stakkels lille Nellie…

DSC_03780001

Det vrimler med jordbær omme i køkkenhaven.

Tørvejr og sol er den helt rigtige kombination, lige når bærene modner – så har skimmelsvampene mindre travlt.

Men travlt har andre, for der er rigeligt at gøre, før gården bliver klar til weekendens madmarked.

Vi pisker rundt i alle retninger – udover det almindelige daglige arbejde med dyrene og pasningen af planterne, må der ryddes op og rengøres i træladen, hvor stadeholderne skal stå, der skal laves borde til folkemiddagen, klippes græs på alle arealer, laves skilte og plads til parkering, bages kager, købes ind, lysekroner skal opsættes, glas og øvrigt service findes frem samt jeg-ved-ikke-hvad.

En del af arbejdet kunne man med fordel have gjort i god tid.

DSC_03890001

Og så er der det med drikkevarerne. Vi vil gerne kunne tilbyde de besøgende, at tingene kommer herfra.

Det handler selvfølgelig om vores forskellige vine til maden, men i år opgraderer vi på den ikke-alkoholiske side (hvis man kan det) og serverer hjemmelavet saftevand og egen dogme-æblemost.

Der er lavet solbærsaft og jordbærsaft, og i skrivende stund står hyldeblomstsaften og trækker tænder ud.

Det bliver udvalget.

DSC_03680001

Når Sørøveren og jeg er bagud med måltider, sætter vi os omme i halmen mellem jordbærplanterne og indhenter det forsømte.

Jordbær bliver ikke bedre, end når de spises solvarme på voksestedet.

Af fuldstændig uorganiserede plukkere
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Hvor er nu den stakkels lille Nellie…

  1. Pingback: “Hønsefødder & gulerødder” genoptrykkes | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Dorthe Lyk siger:

    Tak for dejlig levende beskrivelser her midt i travlheden, og dejligt at der stadig findes lidt uorganiserethed i dette samfund der gør alt for at vi alle skal følge den mest lige rød tråd. Jeg ønsker jer et fantastisk marked!

  3. Gitte Jensen siger:

    Tak Lone 🙂 Jeg har lige et spørgsmål ang. din hyldesaft. Kan det virkelig passe at du i opskriften bruger 2 kg sukker til den portion?

  4. frukat siger:

    Og vi kommer og vi glæder os- til dyr, saft, køkkenhave, landmand og sørøver, kage, marked og selvfølgelig gårdhunden ned-ned-ned 🙂

Der er lukket for kommentarer.