DANMARKS STØRSTE (og eneste) FRUGTVINSMESSE PÅ FREDERIKSDAL GODS

DSC_74910001

Der er snart Frugtvinsfestival – en ny tradition i dette land.

Som sidste år foregår det på Frederiksdal Gods på Lolland, og entusiatiske frugtvinsproducenter fra alle vegne rejser sydøstover (eller bliver på stedet) for at præsentere deres vine.

Både for publikum og for hinanden.

DSC_75090001_1

Det med frugtvin i Danmark er en genkomst. Noget man har gjort tidligere, men som døde sammen med de mange nedlagte frugt- og bærplantager.

For i de årtier, hvor alting har handlet om pris fremfor smag, duft og næringsindhold, vandt polske hindbær og solbær, spanske jordbær og sydeuropæiske samt oversøiske æbler over den hjemlige avl, og der blev lukket og slukket.

Så det hele er lidt forfra.

Der plantes på ny, og man øver sig i at forædle råvarerne til produkter med høj og unik værdi.

Og det lykkes faktisk.

DSC_75370001

I den lille forening Dansk Forum For Frugtvin udveksles idéer, viden og tanker om det nye erhverv, og årets højdepunkt (eneste begivenhed) er omtalte frugtvinsfestival.

Den finder sted søndag d. 31. maj kl. 11-18, og ALLE er velkomne på Lolland.

Du kan læse om dagens program lige HER, og købe billet lige HER.

Sideløbende med festivalen er der kåring af indsendte vine fra de deltagende producenter.

DSC_75670001

Søren Sørøver og jeg har udvalgt og indsendt nogle få æblevine – druevinene hører ikke til i denne forenings regi, men vi medbringer dem til udskænkning blandt de besøgende.

Fordi vi ikke kan lade være
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til DANMARKS STØRSTE (og eneste) FRUGTVINSMESSE PÅ FREDERIKSDAL GODS

  1. Pingback: Lone Landmand er vild med Lolland! | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.