Elever med fødevaretema

DSC_71790001

I går var der besøg på gården.

En gruppe elever fra Egmont Højskolen, som har et tema om fødevareproduktion – for at lære at blive kritiske forbrugere.

Jamen, hvor meget bedre kan det blive?

Den arrangerende lærer flytter eleverne rundt omkring dansk fødevareproduktion bl.a. med besøg på Danish Crowns storslagteri i Horsens og morgenfodring af uldgrisene her på gården.

Nogle af eleverne undrede sig over idéen med, at man kan komme ind på slagteriets besøgsgang for at se dyr blive slået ihjel.

Det var formuleringen i al sin enkelhed.

Ikke noget med virksomhedsstrategi, imagepleje, accept via åbenhed eller Romerrigets fald.

DSC_71850001

I går var en smuk dag med sol og stille vejr. Intet mudder at kæmpe sig igennem på turen rundt forbi gårdens dyrkede områder og dyreindhegningerne.

Efter fortællingerne undervejs om måden at forholde sig til jorden, planterne og dyrene på, gik vi i den store trælade for at afslutte med et foredrag om dansk fødevareproduktion.

Eleverne syntes bedst om dyrene
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Elever med fødevaretema

  1. finn birkholm-clausen siger:

    Det er den slags små trin, der drejer hjulet

Der er lukket for kommentarer.