Den evige kamp på landet

DSC_70550001

Alle er vilde med ærter.

Nogle er ihvertfald.

Sørøveren er.

DSC_70050001

Og findes der – grøntsagsmæssigt – noget bedre, end at sidde i ærtebedet, plukke de svulmende bælge og spise dem nær oprindelsen?

Nej vel.

DSC_70350001

Alle er vilde med ærter.

Duer er ihvertfald.

Og jeg ved ikke, hvor mange ærter man gennem tiden håbefuldt har trykket blidt i jorden, for derefter at se duerne spankulere række op og række ned pikkende de tørre kugler og nedsvælge den potentielle høst.

Mange siger jeg dig.

DSC_70160001

De vilde duer er en del af gårdens beboere – de bygger lemfældige reder i havens træer, flakser genkendeligt, og siger hyggelige lyde mens de sidder på tagryggen.

Vi skal være her allesammen – ærterne, duerne og os.

Derfor bliver ærterne sået indendørs i små tørvepotter. En ært i hver for de spirer villigt.

Efter et par uger er de klar til udplantning.

DSC_70410001

Det virker bedst at lave et hegn på forhånd til de høje sorter. Hvis man venter med hegnet, til planterne er i jorden, kan de få skader under arbejdet.

Hegnet bankes på plads først, og så bliver ærteplanterne sat op ad det bagefter.

På den måde er det også mere vanskeligt for andre dyr at grave det hele op igen.

Livet på landet er en evig kamp.

DSC_70390001

Med mange vindere
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Den evige kamp på landet

  1. finn birkholm-clausen siger:

    Hører ellers ikke radio, men hørte helt tilfældigt din lidt hæse stemme. Og kompromiløs som altid omkring dyrevelfærd. Tak for det Lone. Dyr er levende væsener IKKE ting.

Der er lukket for kommentarer.