En lang arbejdsdag i vineriet

DSC_68210001

I går flød vinen i stride strømme.

Mellem egetræsfadene og det håndbetjente tappeapparat.

Vi havde ventet længe på at få råd til et parti flasker fra udlandet.

Så kom flaskerne, men festen blev ikke rigtigt til noget, før også propperne dukkede op for nyligt.

DSC_67210001

I går skulle det være, og hele dagen fra morgen til sen aften blev brugt indendørs.

Vin er lovet til højre og venstre, og snart finder den årlige frugtvinsfestival sted – det var på høje tid med den aftapning.

DSC_6708

Som udgangspunkt var der tre forskellige vine – Rosato, Rosé og Æblevin 11 %.

En vis mængde af hver er endt i champagneflasker, hvor de nu gærer videre til mousserende vine.

Resten er tappet som still-vine i forskellige flaskestørrelser – 0,5 liter, 0,75 liter og magnum.

DSC_67650001

Og pludselig er det et vineri med andet end tankprøver
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til En lang arbejdsdag i vineriet

  1. Trine Amstrup siger:

    Uhh, fine billeder, man får helt lyst til at være en del af det hele! Skål! 🙂

Der er lukket for kommentarer.