Små grise bliver også store

DSC_47090001

Måske husker du de små grise, som blev født for 2 måneder siden.

Nu er de hverken nyfødte eller små længere.

Med fuld fart på kan de stadig suse under den nederste hegnstråd, men det bliver vanskeligere dag for dag, og snart må de beslutte sig for et endeligt bosted.

DSC_47280001

Ornen Kjetils fold har aldrig været rigtig interessant at opholde sig i, så de veksler mellem at være hos deres mor Magre Magda og hos deres moster samt ældre søstre i den store indhegning.

På den måde kan de spise med flere steder, vokse mere og snart ikke dukke sig under el-hegnet.

Magda lader dem stadig få mælk, men siden pattegrisene blev 4 uger har de haft lyst til at spise med af de voksnes mad.

Den slags bestemmer de selv.

DSC_48580001

I løbet af dagen sover de forskellige steder – sammen med deres mor i det lille røde hus og i høbunken med ældre grise under halvtaget. Nogle gange falder de bare om i en solbeskinnet hulning i jorden.

Resten af tiden bliver brugt til at rode efter spiselige sager; rødder, regnorme, larver og græstotter.

Når vi dukker op gennem poppelrækken, får synet af foderspanden flokken ind på række, og i grisegalop, med vippende ører og ben gående som trommestikker, pisker de ad grisestien op over marken for at spise. Mest.

DSC_58660001

Og vokse mere
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Små grise bliver også store

  1. Riborg Dæhnert siger:

  2. Helle siger:

    Smil på læben til at starte dagen med. Hvorfor har I egentligt søerne med afkom gående i forskellige indhegninger istedet for en stor en?

  3. Marianne M siger:

    Herlige billeder og dejlig tekst at starte dagen i byen på.Tak !

Der er lukket for kommentarer.