Mere om Mad vs. Fødevarer – radio og en anmeldelse

DSC_58020001

Blæsten får huset til at klapre, og regnen slår ind på ruderne.

Det er hverken vejr til at arbejde med jorden eller til at beskære planter.

Og nogle kunne ellers nok trænge.

Især til at arbejde udendørs.

Men så er det godt, at andre muligheder byder sig til – kontorarbejde, bagfaldende sager, nødvendige opgaver og aftaler for dagen.

I eftermiddag skal der laves en radioudsendelse. Det er en journalist fra Anima, som trodser den vestdanske infrastruktur – han rejser fra København en gang over middag, og skal så samles op der hvor ingenting fortsætter fra.

Udsendelsen kommer til at handle om industrielt husdyrhold; om kyllinger, køer, grise, høns og fisk, både om konsekvenserne for dyrene under de nuværende former, men også om konsekvenserne for de mennesker som spiser dyrene og eller deres produkter, og for alle os der må leve i samme land.

Fremadrettet bliver det også, for vi kommer tillige ind på fremtidige landbrugsformer – hvad kan gå an, er økologireglerne vidtrækkende nok i forhold til dyrevelfærd m.m. Hvordan bør husdyr have det?

Én eller anden form for konkurrence med vindermuligheder havde nok haft større appel. Noget med sang eller dans for eksempel, og underholdningsværdien ville klart være højere, men på den uheldige måde.

Selvom oplægget lyder tungt og trist, behøver udsendelsen ikke at blive det. Hensigten er ikke at sætte fokus på det elendige – hensigten er at lede tankerne hen på nye og bedre måder, vi kan forvalte dyrenes, jordens og menneskenes vilkår på.

For at kunne yde den indsats er man nødt til at forstå nødvendigheden
Lone

P.S. Mad vs. Fødevarer har fået 5 ud af 5 mulige gulerødder i en anmeldelse – du kan læse den lige HER.

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Mere om Mad vs. Fødevarer – radio og en anmeldelse

  1. Tante Pose siger:

    Gratulerer med de fem gulrøttene!

  2. finn birkholm-clausen siger:

    Fem gulerødder. Mindst. Alle mine venner er lige så begejstrede som Karen og jeg. Og Vi er så i den heldige situation, at vi kan lave vore egne grøntsager og holde vore egne slagtedyr ( + 1 skudt kronhjort) . Så vi ved, at vort kød har haft det godt. I går fik vi de to første lam. Så sæsonnens lammesteg er så godt som reddet. Og landænder og duer, høns, og fasaner. Jo vi er heldige. I andre må søge og vælge. Men gør det. Det hjælper alt sammen til at lægge sporet om. God Påske.

Der er lukket for kommentarer.