Ny plante i køkkenhaven

DSC_5621

Måske kender du den lille rod knoldgaltetand.

Den kaldes også kinaskok eller knuderod, stammer oprindeligt fra Østen, men er dyrket en del i Mellemeuropa siden slutningen af 1800-tallet.

Mest af alt er knoldgaltetand at regne for en delikatesse, nok fordi arbejdet med at rengøre de små rødder vanskeligt står mål med, at de kan udgøre et måltid i sig selv.

DSC_5627

Men noget særligt er de, og et par restauranter har spurgt, om vi vil dyrke planterne i den kommende sæson.

Knoldgaltetand bliver omtrent ½ meter høj, og der kommer et væld af de små spiselige rødder under hver plante – klar til at høste en gang i oktober.

De kan spises rå i salater, syltes, eller tilberedes let, og smagen er nødde/artiskokagtig.

DSC_5638

Nem at dyrke økologisk og det er lige noget for os
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

5 svar til Ny plante i køkkenhaven

  1. Pingback: Al magt til planterne! | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Eva siger:

    Ligner jordskogger ret meget. Og smagsmæssig lyder det som et nært familiemedlem. Spændende med nyt.

  3. Mette F siger:

    Sorry, hun hedder Lena Israelsson…..

  4. Mette F siger:

    Hej, er det det samme som Choro-gi ( Stachys affinis) som Lena Håkansson skriver om i ‘Køkkenhaven, den grønne arv’? Ville det være muligt at købe et par stykker til afprøvning i køkkenhaven?

    • Helle siger:

      Det er stachys affinis, og de smager forrygende, ret anderledes end jordskokker. Jeg er så heldig at have dem i køkkenhaven. De kan købes hos en anden kendt økologisk dyrkende person i DK.

      Måske jeg skulle flytte mine lidt, jeg kan se, I har meget mere plads mellem rækkerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s