Mousserende æblevin på champagnemetoden

I går blev der skulket fra beskæringsarbejdet i vinmarken.

Ser du – andre opgaver trænger sig også på, og så må man skifte lidt.

Længe har det haft høj prioritet at få skaffet en ny ladning flasker til aftapning af vinhusets vine.

Nu er pallerne kommet til gården, og det er bare at gå i gang.

Når det passer.

Der mangler propper til still-vinene, men de mousserende kan tappes og sættes til 3. gæring.

IMG_20150323_1303430001

I går var det et egetræsfad med Hvid Barrique på Aromaæbler.

Vinen har ligget ½ år på fadet, og det var tid til at bringe den videre opad på rejsen mod noget særligt.

Sammen med økologisk rørsukker og champagnegær vil der ske ting og sager de kommende måneder.

Flaskerne har fået kapsler på, og når denne sidste gæring er forløbet, tippes kapslerne af, og gærresterne skydes ud af overtrykket.

Så kommer de festlige propper frem, bliver klemt halvt i og der bindes et stykke sikkerhedssejlgarn omkring.

Sidst men ikke mindst skal der skrives på flaskerne, så man ved, hvad man drikker.

Til sommer er der mousserende æblevin – uden hokuspokus
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Mousserende æblevin på champagnemetoden

  1. Pingback: Disco Dasco | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. salling48 siger:

    Fascinerende .. ..

Der er lukket for kommentarer.