Søren Sørøver spørger: Har du rent mel i posen?

Fra pålidelige kilder i Fødevarepolitiet forlyder det, at en mindre justering af færdselspolitiets nye måleudstyr, der er i stand til at spore rester af euforiserende stoffer i bilisters blodbaner flere dage efter indtagelsen, og som i disse dage kradser bunker af penge ind til bødekassen, kan gøre livet surt for de revolutionære spelthippier, der i ny og næ nyder en skive brød eller to af én af de ulovlige kornsorter.

Indtil nu har fødevaremyndighederne set igennem fingre med dette misbrug af især ølandshvede, der som bekendt ikke er en godkendt sort på EU’s sortsliste. Bent Burgris, der er overfuldmægtig i Fødevarepolitiets særlige indsatsstyrke for tåbeligheder udtaler sig til os: ”At tillade et forbrug af en kornsort udelukkende på baggrund af højt næringsindhold og god smag uden skelen til økonomiske interesser er fuldstændig uhørt. ”

Indsatsstyrken har allerede ryddet store dele af den kendte og problematiske gade Pusherstreet på Christiania, hvor betydelige mængder af især svedjerug blev beslaglagt. Bent Burgris vil dog gerne slå fast, at dette ikke kun er et problem i de klassiske misbrugerkredse. Få dage forinden havde en undercoverbetjent antastet og nedlagt en velbeslået Frederiksbergborger, der på vej ud af Irma kom luskende med to kilo friskmalet emmer. Han forsøgte sig med den klassiske undskyldning: ”Det er bare til eget forbrug”, men som den stolte betjent udtaler: ”2 kg emmer, hvor dumme tror han, vi er?”

Vi har selvfølgelig forsøgt at få en udtalelse fra Fødevarepolitiets øverste chef Dan Jørgensen, men han er travlt optaget af vigtige forhandlinger med Dan Cake. Det forlyder, at de ønsker farven på det nu grønne nøglehulsmærke ændret til en mere gul nuance, som passer bedre til den klassiske citronmåne.

Dan Jørgensens pressechef skriver dog i en svarmail, at det ikke er Dan Jørgensens intention, at det skal gå ud over den ”almindelige bruger”– det er som altid i den slags sager bagmændene, vi går efter, men der skal statueres eksempler, og her er det trods alt nemmere at få fingre i den lille mand.

Da problemets omfang nu for alvor er gået op for regeringen, er der naturligvis afsat 100 millioner kroner hovedsageligt til et specialtrænet kornhundekorps og 20 paller gummihandsker, ”da en del rektalundersøgelser må forventes”, udtaler Bent Burgris og fortsætter: ”Det kan nok komme bag på nogen, hvis du forstår sådan en lille en.”

Der er stadig ikke fastlagt en strafferamme, men flere muligheder bl.a. vand og brød har været på tale. Nogen har nævnt boller fra Kohberg, men som Bent Burgris tilføjer: ”Trods det grønne nøglehulsmærke kan der stadig være tale om brud på flere menneskerettighedskonventioner ved den affodring.”
Én ting er sikkert – et klip i førerbeviset og et hak i tuden er uundgåeligt!

DSC_52370001_1

Her på redaktionen arbejder vi benhårdt på at fjerne beviserne, mens vi omfavner de mange spændende Amo-færdigblandinger; frie for forstyrrende smag og næringsindhold. Fra nu af gælder det om at have rent mel i posen!

Søren Sørøver

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

10 svar til Søren Sørøver spørger: Har du rent mel i posen?

 1. Thomas Jensen siger:

  Jeg har dyrket gamle kornsorter fra Nordisk Genbank. Hardcore gen-gangster, det er mig, du!

 2. Uglemor siger:

  😀 Jeg er afhængig af speltmel. Det kommer nok lidt længere nede på listen.

 3. Anne Folehave siger:

  Og så næste kapitel i morgen Søren. Jeg vil gerne hører, om virkningen og ikke mindst konsistensen i din næse efter indtaget. Hvis du overlevede.

 4. Dorte siger:

  Søren, kan du ikke få LOC til at indspille en rap med din tekst – lyrik på højt plan

 5. Johs. Thomsen siger:

  Bemærk, at Fedevaremysteriet kun har én dato i sin kalender: 1. april.
  kh

 6. finn birkholm-clausen siger:

  Det kunne være grov humor. Desværre er det virkeligheden. Desværre er det ikke humor. Det er sådan fødevareindustrien vil have det. Og så får de det. Forleden kørte min kone , Karen hjem, fra et besøg hos mig nede på sygehuset. For Én gangs skyld ville hun springe over hvor gærdet var lavest. Velvidende , at hun havde et par gode kronhjortehakkebøffer ventende i vort lille hjem- købte hun et par BURGERBOLLER- sådan lige for nemheds skyld. Hun undrede sig noget over påskriften: Uden brug af Stråforkorter. Og tænkte, mon så andet brød er MED stråforkorter. Det var så et aspekt, men hjemkommen med sine hjemmebragte burgerboller , måtte hun konstatere, at de var totalt uspiselige.
  Men da vi ikke går ind for madspild ville hun servere resterne af Burgerbollerne for vore katte. Som tænkt så gjort. Burgerbollerne blev brækket i små stykker og overhældt med fed økologisk piskefløde.
  Mad for Mons. NEJ så absolut ikke. Vore katte, der bestemt ikke er forkælede, kunne på stedet afgøre, at Burgerboller, det var ikke godt for dem. Det er Danish Crowns Røde Pølser, dansk landbrugs fornemste IKON ifølge Bertel Haarder, så absolut heller ikke. Vi fik for år siden et par Røde Pølser med hjem. Det endte med, at vi måtte sende dem til Kommune Kemi, for at blive af med dem på forsvarlig vis. Forvent ikke noget ansvar for maden fra kemilandbruget. Men man kunne måske forvente det fra Fødevareministeren, men også her lades alt håb ude. Så hyt dig selv.

  • Helle siger:

   Jeg kan altså godt forstå, at jeres katte ikke ville spise burgerboller eller fløde, økologisk eller ej. Kattes fordøjelsystem er lavet til at spise kødproteiner. Brød og andet kornbaseret mad såsom tørfoder er aldeles uegnet som kattemad. Voksne katte har også meget svært ved at fordøje mælkeprodukter, selv om de normalt gerne vil have det, hvilket ofte giver dem tynd mave. Kronhjortehakkebøfferne ville have været meget bedre katteegnet mad 🙂

 7. Uffe Hagen siger:

  Ups, har lige købt 5 kg svedjekerner og 5 kg rugkerner fra Aurion, men så længe de ikke er malet til mel er det vel ok?

 8. Jannie Holm - Petersen siger:

  Det er godt nok humor på højt plan.hi hi

Der er lukket for kommentarer.