Indendørs køkkenhave i marts

DSC_50800001

Det spirer og gror i den kommende sæsons køkkenhave.

Er det ikke lige tidligt nok – tænker du måske, og skraber frost af ruderne.

Og jo, du har ret – det er tidligt, men ikke nok.

DSC_50820001

For at få den længst mulige dyrkningsperiode i dette land startes de fleste typer af grøntsager op indendørs i små potter.

Der er en lang række kålplanter – rødkål, broccoli, hvidkål, spidskål, rosenkål, grønkål, russisk grønkål, glaskål og palmekål.

DSC_50920001

Der er fennikel, knoldselleri, bladselleri, bredbagetpersille og kruspersille på vej.

Skorzonerrod, rabarber, purløg, forårsløg, gule løg, skalotteløg, lange røde løg, løvsalat, sar, spansk kørvel, estragon, salvie, kvan, brøndkarse, porrer, basilikum, portulak samt forskellige chili og tomatsorter.

Tror jeg.

DSC_50990001

De to store planteborde står under vinduerne ovenpå, og soveværelset har fået sådan en slags subtropisk luft, især på dage hvor der vandes.

Efterhånden som frøene spirer frem og vokser til, må planterne flyttes ud i drivhuset – ellers forvokser de sig for at nå solen.

DSC_50880001

Senere hen kommer det store arbejde med at skille de mange rødder fra hinanden og plante ud i køkkenhaven.

Nogle dage på knæ
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Indendørs køkkenhave i marts

  1. Pingback: Vil du med ud i drivhuset? | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Inge siger:

    Bredbaget persille må bestemt være til Magda. 🙂

  3. niels pedersen siger:

    Det er en skøn tid vi går i møde. Netop opslag som dette, er noget jeg personligt sætter pris på. Det liger ikke såjord i bruger, men nærmere jord fra haven, eller er det mig som tager fejl?
    Tips mht såning, udplantning osv, tror jeg mange folk ville have glæde af, især skrevet på den lidt skæve måde, som kendetegner jeres opslag 🙂

Der er lukket for kommentarer.