Nyt hegn på vej

DSC_3976-0010001

Det er helt fantastisk arbejdsvejr.

Disse dage går – så vidt muligt – med at lave en ny indhegning. En mere.

Denne gang er det hønsene, som står for tur.

Hidtil har de gået overalt.

Eller det vil sige – der er et ydre hegn omkring deres formodede opholdssted, men et fåtal respekterer den synlige grænse, og således har fjerkræet spredt sig til gårdspladsen, den gamle lade, indkørslen og i tilfælde af kommunalt roderi i grøftekanterne, helt op til vejsiderne for at samle regnorm i det blotlagte og velduftende mudder.

Det går ganske enkelt ikke. Hverken for trafikanter eller høns.

Og inde på gårdspladsen har det været nødvendigt at være to om at fjerne høns og bakke bilen ud af laden, når vi skulle afsted.

Snart begynder arbejdet i køkkenhaven, og er der noget, man ikke har brug for i de nysåede rækker, er det en hær af skrabende høns.

En løsning er påkrævet, og den ligger lige for – det har hele tiden været meningen, at hønsene skal være i æbleplantagen. Der er omtrent 1 hektar med græs, kløver og urter at boltre sig på plus de løse insekter.

Sidste vinter blev plantagen etableret med et solidt og højt yderhegn på tre af siderne. Den fjerde side ind mod gården havde i forvejen et middelmådigt hegn.

Som er decideret hønseutæt.

Det er den side, der skiftes ud disse dage, og snart kan hele flokken ledes ud i alt det grønne.

Og blive der
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

6 svar til Nyt hegn på vej

 1. Pingback: Se det selv | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. Pingback: Den internationale hønsedag – 18. marts | Beretninger fra et autentisk landbrug

 3. Uglemor siger:

  Hønseutæt – vidunderligt ord, der desværre også beskriver hegnet om min hønsegård. Jeg må nok følge jeres eksempel, for høns på vejen er decideret ikke godt for trafiksikkerheden 😉

 4. Helle siger:

  Jeg glæder mig til at høre, om hønsene “bliver der” :-))

 5. Lene siger:

  Kan godt forstå det, men det er nu altså hyggeligt at købe æg i laden, mens leverandørerne drøner rundt om benene på én. Så kan man ligesom sige pænt tak til dem selv, for æggene er nu værd at takke for. Ha’ en dejlig dag.

 6. Conny siger:

  Det er så skønt med disse forårsdage – eneste ulempe er blytunge øjenlåg om aftenen 🙂

Der er lukket for kommentarer.