Godt vejr gør det bare mere vanskeligt

DSC_34300001

For øjeblikket handler det meste om tal.

Om orden, system og perfektion.

Alt det som ikke ligger lige for her langt ude på landet.

Men mandag skal momsregnskabet være færdigt og indberetningen finde sted.

Hvis Skats side virker.

Ellers vanker der bøde, og man ved godt til hvem.

DSC_34160001

Overflader flyder med papirer, jakkelommer tømmes for boner, og bilen er endevendt.

Alle transaktioner ind og ud skal findes frem.

Sættes i datorækkefølge og tastes ind i regnskabsprogrammet.

Uden underspringshandlinger tager det os to mennesker 5 hele dage. Både at få styr på alting og at komme os over, at det lige pludselig skulle være nu.

For vinmarken venter på mere espalierarbejde, æbletræerne skal beskæres, drivhuset klargøres, og hønsene har en ny indhegning tilgode, inden køkkenhaven kan sås til. Plus det løse.

DSC_34110001

Og alt virker mere spændende end regnskab
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

11 svar til Godt vejr gør det bare mere vanskeligt

 1. Pingback: Byggeri i det åbne land | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. Pingback: Lidt af hvert i afdelingen for kort nyt | Beretninger fra et autentisk landbrug

 3. Elisabeth siger:

  De gæs er simpelthen så smukke – og jeres fotos ligeså.
  Må I opfyldes med overskud ( af den ikke momspligtige slags) af at se på de smukke dyr. 🙂
  Inspireret af regnvejret ( og det faktum at jeg ikke er momspligtig) har jeg i dag forsødet tilværelsen med din opskrift på makronsnitter – i version med meget mørk chokolade og hindbærmarmelade…..uhm

 4. Meget smukke fotos du har lagt op 🙂
  Og endelig i dag er det forår, dog med lidt slud.
  Håber regnskabet til skat er ved at være forbi, så I kan nyde det også.
  God søndag og velkommen forbi.

 5. Anne Folehave siger:

  Åh… nej ikke også momsjammer hos jer. Her er det også den samme melodi, hver gang momsefar skal fodres. Kim ordner det, jeg nægter at have med den slags at gøre. Af samme grund, har jeg for år tilbag droppet at være selvstændig. rent dovenskab, bilag, bonner, kørerbog. Fanden har skabt al den slags.
  Næ søde vennner, overførselsindkomst det ved man hvad er. Ikke at det er uden “papirer” i rødt, gult og grønt, men jeg har jo tid til det.
  God momseweekend.

 6. Det er ikke alene moms, det er også gødningsregnskab, markplaner og sprøjteregnskaber. Dansk landbrug er det mest overvågede erhverv i landet. Den danske landmand har solgt sin selvstændighed for arealtilskuddet. Så kommer også CHR registret samt alle kontrollerne. Jo selvstændig er den danske landmand ikke. Skat forlanger at der skal skabes overskud, ellers er det hobby. Miljømyndighederne har den stik modsatte holdning, nemlig at landbruget skal drives ekstensivt. Kontrol af øremærker, kontrol af drikkevand jo, der er masser af personer, dom er beskæftiget med at genere den lille landmand. Med venlig hilsen Jørgen Mose Hansen. Jeg er ved at omlægge til put&tak samt krebseavl. Landbrug er ikke noget at bygge en fremtid på.

 7. Karin Bøkman siger:

  Må jeg komme med et lille pip. Tag det hen ad vejen, så er det ikke så uoverkommeligt, nu hvor I hellere vil ud i luften.

 8. Lene siger:

  Har lige læst at fristen er udskudt til den 5. marts på grund af it-problemer hos SKAT. Det er da værd at tjekke om det er rigtigt 🙂

 9. Jan Persson siger:

  Lav et opslag efter en frivillig regnskabskyndig, der vil hjælpe. I skal ud og have jord under neglene i stedet 🙂

 10. finn birkholm-clausen siger:

  Åh ja. Sad også altid med MOMSregnskabet i allerallersidste øjeblik. Savner det ligesom ikke.

 11. Berit Beining siger:

  Jeg er fuldstændig enig – ALT er mere spændende end regnskab. I sådan situation er jeg rigtig god til at finde MANGE oversprings handlinger 🙂

Der er lukket for kommentarer.