Æbletærte med kanelcreme – den-må-du-bare-bage-opskrift

DSC_40520001

Det er længe siden, du har fået en opskrift.

Længe siden samlingen af æblekageopskrifter er blevet suppleret.

Når vi hver uge udarbejder et par opskrifter, tilhørende fotos m.m., så er der brugt, hvad der var af mulig tid til den slags, og derfor kommer nye opskrifter sjældent denne vej.

Men i dag sker der noget, og æbletærten her er gudespise, for dem der ikke er det.

Til dejen har du brug for:

175 g hvedemel af så giftfri oprindelse som muligt
½ tsk bagepulver – fås også økologisk
120 g rørsukker – samme som med melet
100 g smeltet smør – lavet af mælk fra en ko der går ude på jorden

1½ dl piskefløde – også fra en kærkommen ko
3 æggeblommer – fra en høne med blæst i fjerdragten
2 tsk vaniljeekstrakt eller vaniljesukker af så giftfri oprindelse som muligt
1 tsk majsstivelse af så giftfri oprindelse som muligt, jo det findes økologisk
1½ tsk kanel – økologisk da
100 g rørsukker – samme som ovenstående
4 Belle de Boskop æbler – fra egen have, naboens eller de bedst mulige uden giftrester

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 °C uden varmluft. Smør en ca. 22 cm i diameter tærteform.

Bland mel, rørsukker og bagepulver i en lille skål, tilsæt det smeltede smør og rør dejen sammen. Hæld den ud i tærteformen, pres dej op ad formens sider og fordel dernæst resten i et fast lag i bunden.

Hæld fløde, æggeblommer, vanilje, majsstivelse og rørsukker i en lille skål og pisk blandingen sammen.

Skæl æblerne, skær dem i kvarter og fjern kernehusene. Skær æblestykkerne i smalle skiver og læg dem hulter til bulter – eller i et sirligt mønster – på tærtebunden.

Drys kanel over æbleskiverne og hæld cremen over. Ind i ovnen med tærteformen og bag ca. 50 – 55 minutter eller til kanten er mørk gylden og sprød.

Imens kan du tage julepynt ned, påkalde nogle højere magter i en afmægtig tid, sætte sjælen fri, høre høj musik eller kikke på vintergækker. Du bestemmer.

Server tærten lun med iskoldt letpisket flødeskum eller god vaniljeis.

DSC_40260001

Bag æbletærten og glæd dig – glæd andre endnu mere ved at give den væk
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Kodyle kager, Med æbler. Bogmærk permalinket.

5 svar til Æbletærte med kanelcreme – den-må-du-bare-bage-opskrift

  1. Maria siger:

    Kære Lone, som nybagt haveejer med æbletræer, så er denne æbletærte blevet bagt flittigt under æblehøsten til fryd og gammen for alle der har smagt den. Tak for altid skønne opskrifter og inspiration 🙂

  2. Hvorfor er der majsstivelse i – hvad gør den?

  3. Kirsten Beck siger:

    Tak for den opskrift. Det bliver vores dessert på lørdag , når vi får gæster. De gode æg har vi heldigvis. Og æbler uden gift. Kirsten .

  4. Eva siger:

    Uhmm….
    Fik da lige behov for lun æbletærte til eftermiddagsteen.
    På sådan en snevejrsdag 🙂
    Og alle de gode råvarer for længst indtaget mit køkken.

  5. Conny siger:

    Uhm 😛 – her står jeg, på vej ud i den kolde sne, men har meget mere lyst til at bage æbletærte 🙂

Der er lukket for kommentarer.