Økologiplan Danmark – sjælden ros til Dan Jørgensen fra Søren Sørøver

DSC_2028-0010001

Man kunne måske godt foranlediges til at tro, at hver gang undertegnede ytrer sig om politik, og de mennesker der sidder og repræsenterer os i folketinget, ja – så er det drevet af en slet skjult bitterhed over deres tåbeligheder og inkompetencer.

Det er nok heller ikke helt forkert antaget. Det bunder jo bare i, at der ikke kommer ret meget godt fra den side og ofte tilmed noget helt skandaløst.

Men når der en sjælden gang imellem kommer noget, som ikke kun er spil for galleriet, så skal vi ikke holde os for fine til at rose. Faktisk bliver politikere ved med at råbe op om, at det for dem er umuligt at få en god historie ud. At medierne ikke gider at beskæftige sig med de gode historier. Den præmis har jeg aldrig rigtigt købt, og da Dan Jørgensen forleden dag kom på banen med et økologiudspil, som rent faktisk kan gøre en enorm forskel, sad jeg spændt og ventede på, hvilke af medierne der først kastede sig over den gode historie.

Intet kom der. Ikke engang et liberalistisk medie der interviewede en repræsentant fra oppositionen, som ikke tror på det der økologi-hokuspokus.. Nej, der var stille. Et lille pip fra Information kom der dog dagen efter. Et resumé kunne man kalde det.

Sådan skal det ikke være her. Når der fortjenes ros, skal man ikke være fedtet med den.

Efter udspillet har Dan Jørgensen af folkedomstolen fået ros, ris og ikke mindst en dom for valgflæsk. Flæsk er jo nærmest en slags speciale for Madens minister, men mærker jeg efter, tror jeg, at dette store udspil bunder i sund fornuft, og det bliver udført på en måde, så ingen kan blive oprørte over det. Der går ikke noget fra nogen. Ingen i det konventionelle bliver presset af det; ingen kan klandre det offentlige for at sørge for ordentlig mad til alle de mange mennesker, de mætter hver dag.

Dette er ikke en regulering. Det er rent faktisk et tiltag. Noget som kan ændre noget ikke kun for folkesundheden og miljøet. Det er noget, der kan tilskynde den klare tendens til at spise med omtanke, der er i vores samfund. Og det er bydende nødvendigt!

Lige for at præcisere hvad det er, som er hændt, så har Fødevareministeret fremlagt en plan for økologien frem til 2020. Og ikke nok med det. Inden den blev offentliggjort dumpede der et venligtsindet brev med et lille katalog ind ad døren, hvori der var opmuntrende ord og beskrivelser af en række ekstra muligheder, der ligger for at søge støtte bl.a. til mere natur som økologisk landmand. Noget der vist ikke har et fortilfælde.

DSC_20130001

I løbet af den kommende tid vil jeg skrive lidt om, hvad denne plan kan betyde for os – for dig og for mig.

I første omgang vil jeg bare rose Dan Jørgensen for at give os økologer indtryk af, at man gerne vil os – at man sætter pris på os og vores indsats. Tak for det.

Søren Sørøver – med økoland i sigte

P.S. Tro nu ikke at der ikke er mere kritik tilovers til Madens minister. Der er stadig en Madtænketank, der lugter noget fordærvet. Det bliver sagt til de voksne!

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Økologiplan Danmark – sjælden ros til Dan Jørgensen fra Søren Sørøver

 1. finn birkholm-clausen siger:

  Du har ret. Søren. Her sidder man hver dag i en hørm af elendighederne fra dansk landbrug. Så.Endelig en positiv nyhed. Den frydede både Karen og jeg. Vi har længe støttet det økologiske aspekt. Nu bliver det for alvor muligt i vor lokale butik- Fakta i Nevel – hvor min gamle elev – Kim- er butikschef. Dejligt at kunne rose.

 2. Riborg Dæhnert siger:

  😀

 3. Charlotte siger:

  Hej Lone
  Lad mig endelig vide hvad du mener om Måltidstænketanken? – Jeg sidder med blandt det “fine” selskab som er repræsenteret deri – og vi er ikke helt enige om økologidelen – men lad nu det ligge pt.
  Der hvor min kæphest er og som Dan Jørgensen har fået gjort så nydeligt er at få hele denne her mad og måltidsdebat sparket igang i Danmark. Så kan man nok så smukt mene en masse om hvor han skulle lægge sine prioriteter som Fødevareminister. Men DEBATTEN er usandsynlig vigtig. Og den er igang!!!!!
  Venlig hilsen Charlotte Fredborg

Der er lukket for kommentarer.