Mousserende hyldeblomstvin – en flig af sommer

DSC_22870001

I går bredte sig en stemning af sommer.

En påmindelse om bedre tider.

Ser du – sidste år blev der igangsat en gæringstank med hyldeblomstvin.

Det var ikke forsøgt før her på stedet, og spændingen var stor, da proppen forlod toppen i går aftes.

En hyldeblomstvin, uden den umiskendelige duft fra blomsterne, ville være ligegyldig, så det hele handlede om, hvorvidt den kunne bevares under gæringen.

Og dernæst skulle gæringen selvfølgelig være vellykket, smagen ren, komplet o.s.v.

Men duften måtte ikke mangle.

DSC_22630001

Det lille fyldeapparat sendte blå himmel rundt i lokalet. Blå himmel, bare tæer, hvide sommerkjoler, svalepludren, duvende bladhæng, solvarme kinder og mælkebøttegule græsmarker.

Der blev omtrent 70 flasker sommer, og nu er de sat i gang med den sidste gæring, så der kan komme et væld af fine bobler.

For mousserende skal sådan en hyldeblomstvin være. Mousserende og duftende.

DSC_22790001

Af sommer
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

6 svar til Mousserende hyldeblomstvin – en flig af sommer

  1. Nikolai siger:

    Det lyder spændende. Vil du dele opskriften og fremgangsmåden?

  2. Marianne M siger:

    Man længes ligefrem!

  3. Mette Berg-Jensen siger:

    Hyldesjampanje kaldes gudedrikken i vores lille heksehus. Her lagres den på cocacola flasker, da glasstumper i en god vens stue fyldte lidt for meget….
    Sønderho Kro har lagt opskrift til. Dog bruger jeg halvt brun farin, det giver en fin farve. Men en dejlig drik, især for mig som ikke kan tåle vin.

  4. Elisabeth siger:

    Årh, dét gad man godt smage 🙂

  5. Conny siger:

    Sommer på flaske – forjættende tanke på en mørk januarmorgen 🙂

Der er lukket for kommentarer.