En dag med foredrag

DSC_27690001

I dag skal der holdes foredrag – om mad og fødevarer.

Eller foredrag er måske for stift et ord, for allerhelst må det blive en samtale og udveksling af spørgsmål, svar og synspunkter blandt de deltagende.

Og det er nok dagens største opgave. At lykkes med en formidling som både går an blandt en flok konfirmander og blandt deres forældre.

Hidtidige mundtlige bidrag til verden har indskrænket sig til fordums tiders nødvendige eksamener, hjemlige samtaler, nogle få kommentarer ved foreningsmøder og så de klassiske Lone Landmand foredrag.

Foredrag og debatoplæg om fødevaresystemet, mad og husdyrvelfærd er noget nyt.

Langt mere interessant end eksamener, vurdering af behovet for tøjvask og tale om egen tilværelse.

Og med en anden form for forberedelse.

Det er besluttet, at billedsiden skal vise alt det gode. Tilfredse dyr, sund jord, varme, nærhed og respekt for det, der bliver vores mad.

Elendighederne kan jeg fortælle om, og det skal nok give indre billeder, men det er ikke dem, der behøver at brænde sig fast på nethinden.

Det hele handler om at skabe håb, glæde og begejstring i forbindelse med den anstændigt frembragte mad.

For der er håb
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

6 svar til En dag med foredrag

 1. Lone siger:

  Hvor er det et vidunderligt billede af den smukke hund 🙂

 2. Pingback: 2 timers foredrag, 12 timers Bro bro brille | Beretninger fra et autentisk landbrug

 3. paula411 siger:

  Hej Lone, længe siden, jeg har fundet tid til at skrive til jer, men jeg var med på det hele via mail og vil derfor gerne sige tak for sidste år. Jeg er glad for at have fundet frem til jeres side. For mig er siden den bedste, mest underholdende, inspirerende og spændende måde at holde sproget ved lige. Jeg elsker jeres bidrag, jeres billeder og jeres måde at se på tingene og verden.
  Jeg glæder mig på det der kommer og ønsker et godt nytår til jer og alle andre på gården.

 4. Anette siger:

  God vind. Du bringer håb og derfor glæde.

 5. vianne2014 siger:

  God taktik! 🙂 Det er nemlig ved at fokusere på, hvad vi ønsker, at vi nærmer os det og kan virkeliggøre det. Ikke ved at fokusere på det vi vil væk fra.
  Hav et godt foredrag!

 6. Anna siger:

  Ja Lone, der er håb, der bliver gjort så mange gode ting. God fornøjelse med samtaleforedraget.

Der er lukket for kommentarer.