Fokusering på det målbare

DSC_01460001

I dag skal der måles op.

Tælles, lægges sammen og noteres.

Og det er ikke fordi, man pludselig har opdyrket en sær glæde ved det målbare og resultatorienterede her langt ude på landet.

Det er fordi, der skal laves nye indhegninger til nogle af dyrene i løbet af foråret, og vi kan lige så godt komme i gang, når jord og vejr tillader det.

DSC_01300001

Grisene og fårene flytter med tiden ud på en frisk bund af græs og urter.

Lige nu er hønsene mest af alt i haven og i køkkenhaven, og alle de små lette dapperier af hønsefødder har fået græsplænen til at ligne Roskilde Dyrskueplads, når sidste koncert spilles efter en festival med massiv regn.

Høns kan meget mere med fødderne, end man skulle tro.

Få meter fra det brune land ligger 1 hektar æbleplantage med fint grønt græs og meget andet godt i bunden. Der er fri adgang, men kun ganske få høns tilbringer dagen derude.

Der skal tænkes over og måles op til noget hegn, som kan lede hønsene ud i alt det grønne.

DSC_01890001

Alle har brug for grønt
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Fokusering på det målbare

  1. Annie Nielsen siger:

    -Skønt hønseliv –

  2. Conny siger:

    Forårsarbejde i januar, det er jo fantastisk! Held og lykke med hønsemotivationen – troede egentlig, de selv kunne finde frem til lækkerierne, men måske har I skjulte skatte i plænen, gåsebillelarver og andet guf 🙂

Der er lukket for kommentarer.