Maden er på vej

DSC_09670001

Sund fornuft er sådan en slags global hændelse.

Begrænser sig ikke til udvalgte folk, kulturer eller kontinenter.

Den fortrænges af midler, magt og grådighed, og har trange kår hvor mennesker vil kontrollere artsfæller, uanset om der er krig eller fred.

Men den har sit eget liv og kan aldrig udryddes. Nærmest som senegræs. Eller skvalderkål.

Man kan trampe på den, slå nye skud ned eller endevende undergrunden. En lille stump sund fornuft vil altid være tilbage, og før eller siden spirer den og vokser sig stærk.

Som bevægelsen mod de fødevarer der skader dyr, natur og mennesker.

Ja, den vokser lige så stille men bestemt. Og på trods. På trods af omfattende midler, magt og grådighed i det nuværende fødevaresystem.

Man kan snyde folk til at tro på noget, men man kan ikke tvinge dem.

I går var der en god artikel i den norske avis Nationen – om madvarslere. Du kan læse den lige her: En norsk og en dansk matvarsler

Al magt til maden
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

5 svar til Maden er på vej

 1. Jannie Holm - Petersen siger:

  Hej land og sømand.er ved at være færdig med lone’s madbog og den bekræfter mig i mine værste anelser.og det værste er at de kloge Åger i eu og på borgen tror at vi forbrugere er dumme.hvis der blev oplyst på ediketterne om dyrkelser og opdræt ville profitten være anderledes, det er jeg sikker på.og når ting bliver fjerne så glemmer man alt om etik og moral over for kunden.tak for kampråbet! ALT MAGT TIL MADEN.

 2. Birthe siger:

  Også en god kronik i JyllandsPosten i dag om resistente bakterier og behovet for forandringer i landbruget/fødevareproduktionen.

  Mvh Birthe

 3. Eros siger:

  Eros meddeler: Tusind tak Lone, tak at du er på / i jorden, for netop ….. sund fornuft er det som ikke kan benægtes ……… af andet end tåber og filosoffer

 4. Eva siger:

  Fantastiske Lone.
  Der er et udtryk… AOH.
  ” Armene over hovedet “.
  Sagt af Arne Nielsson, ti- dobbelt verdensmester og olympisk sølvvinder i kanoroning.

  Det er svært at få armene ned –
  faktisk har jeg slet ikke lyst til at få dem ned.
  Kun behov for at sige.
  Al magt til anstændig mad.
  Sund fornuft.
  Og til Lone 🙂

 5. salling48 siger:

  Fantastisk billede .. ..

Der er lukket for kommentarer.