Ja, det er sent..

DSC_08470001

I går var det årets første arbejdsdag i køkkenhaven.

Omgivet af sol, stilhed og travle høns.

DSC_09460001

Alle vores kartofler er stadig i jorden og kan høstes friske dagligt.

Forrige sæson tog vi heller ikke kartoffelavlen op – der manglede tid, da vejret tillod arbejde med jorden – og de kostbare knolde gik til, da den 5 – 6 måneder lange vinter satte ind i november.

DSC_0941-0010001

Sidste sæson ville vi ikke risikere købekartofler en vinter mere, og det lykkedes at tage alle kartofler op og gemme dem i viktualierummet.

Det var stort.

DSC_09470001

I det forgangne efterår glippede sammenhængen mellem vejr og tid igen, men uden tab af kartofler i hvert fald i november og december.

Til gengæld er alt overordentligt mudret.

DSC_08770001

Det ville være lige lovligt kækt at tro på, at det kan blive ved med at gå.

Så i går gik den langsommelige kartoffeloptager i gang. Greben i stedet for fritlæggeren på traktoren – fordi våd jord og fritlægger ikke fungerer sammen.

DSC_08840001

Spand efter spand blev samlet op og båret ind.

I sikkerhed for frost og høns.

DSC_08510001

Der mangler mange endnu
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Ja, det er sent..

  1. Mona siger:

    Ih, hvor er det godt at læse, at vi ikke er ene om at lide af forsinket kartoffeloptagning! Vi er heldige med vejret 🙂

  2. Conny siger:

    Og det er jo ikke så dårligt, når det tegner til endnu en dag med sol – kartofler til jer og nyopgravede orme og biller, det må være ren hønselykke 🙂

Der er lukket for kommentarer.