Noget om juleønsker

DSC_84520001

Måske holder du jul.

Måske gør du ikke.

Måske ønsker du dig noget og håber at få det i aften.

Måske ønsker du dig noget og håber, at det kommer før eller siden.

Her langt ude på landet ønsker vi os god mad til dig.

God mad til alle.

I maden er retfærdigheden – for dyr, natur og mennesker.

Modsætningen er uretfærdige fødevarer, som skader os og vores omgivelser.

I al ubeskedenhed er det ikke blot et juleønske.

Men for at bøde lidt på omfanget og de store forventninger deles håbet med mange, og så gør det vel ikke noget, at man spænder pilekoggeret lidt hårdt og beder om noget, der ifølge de voksne ikke er råd til.

Måske bliver der råd.

Måske bliver der ikke råd til at lade være.

Her langt ude på landet ønsker vi det bedste for dig – sender alle gode tanker og forhåbninger i din retning.

Bredspreder varme, mental nærhed og klejnekarma.

Glædelig jul til dig fra os
Søren & Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

7 svar til Noget om juleønsker

 1. Berit Beining siger:

  Klejne karma til Jer begge.
  Jeg håber meget på der ligger en bog til mig under juletræet 🙂 Bogen der gør mig klogere <3. Tak for i år og tak for jer. De varmeste jule hilsener Berit

 2. Anders og Susse Østerberg siger:

  Jeg har fulgt jeres blog nu gennem et par år. Faldt over den fordi jeg ledte efter en opskrift – og siden har jeg været trofast læser.
  Jeg har stor respekt for den måde I lever på og jeres idealer, at I gør det, som mange andre godt kunne tænke sig, men ikke tør. Respekt for jeres holdninger til dyrevelfærd, og at vi skal behandle vores jord anstændigt.
  For et par uger siden var vi på marked på jeres gård, sjovt og genkendeligt på en måde, fordi vil følger bloggen, og det var især dejligt at se jeres grise boltre sig på marken og gøre det, en gris bør gøre. Man kan mærke, at jeres gård er et sted, hvor der bliver levet og arbejdet.
  Jeg er også rigtig glad for dine indlæg som fx Kjetil med de bobbede ørehår, en Zensommerdag, indlæg om stort og småt på gården. I skriver så godt og vedkommende, får mig til at tænke, at man skal tage det hele med lidt mere ro og tænke over, hvad det egentlig er, der betyder noget og gør os glade.

  Vi vil ønske jer en rigtig dejlig jul og et super nytår!

  Mange julehilsener Anders og Susse

 3. finn birkholm-clausen siger:

  Tusinde tak for din bog og for jers blog- for jeres indspark i debatten i aviserne og på TV. Det rykker trods alt i disse år.
  Her simrer to hjemmeslagtede forhenværende fritløbende og snadrende ænder ( Gammel dansk blå hvidbrystet landand) snart i ovnen. En kronhjort, en frilandsgris, vore egne lam, duer , høns og fasaner ligger parat i fryseren. Hvor er vi priviligerede. Og vi skønner på det. Og bevæger os i en stor bue uden om industrisvin. Glædelig Jul. Vi tænker dagligt på jer og jeres virke. Godt at I er så unge – og at I orker. Rød Front eller rettere råbt MAD-front

 4. Tante Sofie siger:

  God jul til landmannen og sørøveren!

 5. Conny siger:

  Tak, og i lige måde 🙂

 6. Kjersti siger:

  Ønsker dere en deilig, fredelig jul. Deres kamp for maten, dyrene og naturen er den beste julegave dere kan gi Danmark og resten av verden.

 7. salling48 siger:

  Min og vore´s julemad er fuld af uretfærdighed..
  En flæskesteg lagt i vognen og byttet ud med en billigere af en fremmed – grunden var nok,
  at alle sammen kostede 39,95. Det minder mig om manden der vist blev ansat i supermarkedet, fordi han synes, at kunderne tog for lidt af varerne. – Og den herregode rødkål, der nu skal spises med en rabat på 24,95, den må vende sig i munden, ikke ? Men hvad jeg glemte kan ikke ærgre nogle – laurbær, dem glemte jeg – så jeg må bare drikke mere af juletræet, det smager af gran ..
  god jul uden sne ..

Der er lukket for kommentarer.