Der er jo snart julemarked på gården!

DSC_84210001

Vi er overvældede af markedsstemning her på gården – vi kan simpelthen ikke vente helt til sommer med at få besøg af alle jer dejlige mennesker, der giver gården liv og glæde.
Derfor har vi taget nissehuen på og inviterer til julemarked den 13. og 14. december fra kl. 10-16 begge dage.
Det er på Alrøvej 77, 8300 Odder. Kommer du sydfra, skal du dreje til højre ½ km før tanken i Ørting, og kommer du nordfra, skal du dreje til venstre ½ km efter tanken i Ørting. Fortsæt 3 – 4 kilometer og du ender i træladen. Det er så nemt at finde.

Vi har selvfølgelig inviteret en række dygtige småproducenter, og som tidligere kan du få fantastisk mad til julebordet og gaver til familien.

Der vil være varm frokost til de trængende, gårdens julebag og varm æblegløgg af vores egen most.

Vi vil også stå med vores vine, så du kan få en helt særlig flaske til både jul og nytår. Der vil være premiere på vores nye årgang portvin, æble provo, og en helt nybrændt grappa, alle flasker produceret i lille antal og traditionen tro hurtigt udsolgt. Vores nye dogmemost vil også være at finde, og den kan du glæde dig til. Den er helt forrygende! Der er selvfølgelig smagsprøver på det hele.

Lones nye bog Mad vs. Fødevarer, som har skabt en masse debat, kan også købes og med en lille hilsen fra forfatteren selvfølgelig.

Desuden kan du møde:

DSC_85620001

Kærsgård gårdbutik
Gåsen, anden og flæsket står Kærsgård gårdbutik for. Lars kommer som sædvanligt med den store trailer og fryseren fyldt med kød fra frie dyr til din julemad. Bestil eventuelt din and eller gås på gaardbutik@kaersgaard.net eller 28 19 85 08 bare for en sikkerheds skyld.

DSC_85340001

Samsømel
Ingen jul uden julebag – og det fineste økologiske stenkværnede mel kommer som altid til dig fra Samsø. Ida stiller op med mel og gryn lige klar til at give dit brød mere smag.
Frokostretterne til julemarkedet ledsages da af bagværk med Samsømel!

Stormgaarden Håndbryg
Småt er godt! Øl lavet lokalt, i små håndbryggede mængder, giver altid en helt speciel kant. Hver øl har været i brygmesterens hånd flere gange, inden den ender på dit bord. Stormgaarden er netop den slags bryghus, og vi glæder os til at præsentere det lille bryggeri på julemarkedet. Her er der både mulighed for at købe flasker til julebordet og en helt unik gave til den, der elsker hårde pakker, som klirrer.

DSC_16210001

Helt honning
Honning-heltene vender tilbage! Her er et lille firma, som med gennemført håndværk virkelig har vist, at honning ikke bare er honning. Kom forbi og få en honningsnak og smag de mange varianter. Det vil ændre dit syn på honning – det lover vi! Helt honning er selvfølgelig både oplagt til juletidens morgenbord, i maden, til glasering af gåsen o.s.v., men også som en særlig gave.

DSC_84050001

Brænderiet Enghaven
Glem alt om linjeakvavit og rød Aalborg!.. Brænderiet Enghaven står klar med deres julesnapse, akvavitter, rom og alt muligt andet udi dejlige danske dråber, som kan få dig helskindet gennem julens strabadser! Flaskerne vil kunne få silden ned i maven og svigermor op på stolen. Og så er jeg helt overbevist om, at nogen vil blive himmelhenrykte over at få en flaske fantastisk dansk rom i julegave!

DSC_85770001

Pileflet i særklasse
Dygtige Anne Folehave stiller igen op med pileflet. Smukke kurve til mange formål – ægte håndværk ifølge Anne, vi synes, at det er kunst, man ikke kan lade være med at bruge. Det her er den slags gaver, man køber og selv vil beholde! Måske du skulle købe to med det samme?

DSC_85570001

Ged og Grønt
Glem alt om det traditionelle danske ostebord til julefrokosten. Alida og Edward laver oste, der hæver sig langt over gennemsnittet og giver oplevelser. Kom og smag deres fine oste fra eget lille gedemælksmejeri og køb et stykke med hjem til juledagene.

Bylykke
Pia medbringer som altid fine rene cremer, der egner sig svært godt til julegaver. Kom og få en snak med hende om hudpleje uden parabener og andre tvivlsomme stoffer. Det er en gave i sig selv!

DSC_83890001

Kongebryg
Øl der er en konge værdigt! Hvis det kan lade sig gøre, at få kærlighed og passion proppet ned i en flaske øl, så må det være det drengene fra Kongebryg gør! Til sommermarkedet havde de ikke øl nok med til Jylland, og derfor måtte flere gå skuffede herfra. Den fejl begår de vist ikke igen!
Kom og køb øl, som øl skal være, og giv en flaske til én du holder af..

DSC_17550001

Forfatterskabet
Forfattertvillingerne Ellemose står også denne gang klar til at sælge deres bøger. Mangler du dramatik og gys i juledagene, kan brødrenes bøger hjælpe dig igennem. Kender du én, der ønsker sig mord i julegave, så er det lige her, du skal holde dig til!

DSC_85420001

Ækvatorkaffe
Bæredygtig varm kaffe og gode bønner er, hvad Ækvatorkaffe altid medbringer. Et stort udvalg af rygende lyksagligheder kan købes på stedet, men også kaffebønner i alle afskygninger til julens mange kopper kan selvfølge hjembringes.

Bertils Grønt
Søndag og kun søndag kommer Bertil med sine fantastiske økologiske grøntsager.
Der er ikke så meget mere at sige til det – Alle elsker at få kål i gave!

Og måske flere gode folk med dejlige ting og sager. Nogle har vi ikke helt afklaring på endnu.

Vi går snart i gang med at gøre laden klar til besøg, og vi glæder os!

Søren Sørøver – med julehat og ho hoh hohh

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.