Hvis du får fat i Politiken i dag

Mad-vs (1)

For nogen tid siden tog Sørøveren og jeg en tur til København.

Fordi menneskene på Politiken syntes – og stadig synes, at vores kommende bog er værd at skrive om. Den vigtigste i mange år.

At det med anstændigt frembragt mad er helt afgørende for både vores og klodens fortsatte liv, og dermed en sag værd at arbejde for.

Vi er så taknemmelige for, at forsiden af dagens debatsektion handler om bogens budskaber, for den prioritering styrker fornemmelsen af, at flere og flere tager stilling til den nuværende fødevareproduktion og dens omkostninger for alt og alle.

Og ja, jeg ved godt, at de klare og utvetydige holdninger til fødevaresystemets deltagere vil gøre nogle sure.

Men nu er man ikke sat på den klode for at gøre alle glade.

Man er her for at deltage i en periode og bidrage i én eller anden form.

Helt overordnet har vi som menneskehed en fornemmelse af, at vi bevæger os fremad – mere og mere for hver periode der går. Vi bliver mere oplyste, højere udviklet og velstanden øges. Det er ganske åbenlyst, når man ser, hvad såkaldt almindelige mennesker omgiver sig med nu i forhold til for få årtier siden. Ikke? Ikke.

Når man ser på havenes tilstand, på den hastige udryddelse af arter, udledningen af drivhusgasser, fravalget af skove og jungler, spredningen af pesticider og andre giftstoffer på dyrkbar jord, fødevarer som giver følgesygdomme, krig, kapitalfonde, politisk selvoptagethed og vores medskabninger husdyrenes elendige forhold, kan der ikke restere megen tvivl om, at mennesket er en blindtarm i evolutionens spektakulære krop.

Måske kan vi hele den igangværende betændelsestilstand, holde lav profil og få lov at blive.

Uden brug af overdrevne mængder antibiotika
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

10 svar til Hvis du får fat i Politiken i dag

 1. Jette siger:

  Fantastisk artikel du har skrevet i Politiken. Ja vi burde alle lige stoppe op og “tænke”. Glæder mig til at læse din bog og følge dig fremover Mvh Jette Evert, Odder

 2. Naja siger:

  Glæder mig meget til at læse bogen, når den lander i postkassen!

  Nu er vi her på matriklen ude af den del af offentligheden, der foregår på f.eks. Facebook, men i resten af offentligheden virker reelle miljøpolitiske og dyreetiske diskussioner underligt fraværende. Så fokuseret som politikerne er på meningsmålinger m.v. kan man vel også kun tolke Dan Jørgensens ministerielle optræden som et udtryk for at man mener stemmerne ligger dér.Det handler om karriere, ikke reelle holdninger. Måske han kan satse på at blive den næste direktør i Landbrug & Fødevarer?

  Hvis der var et parti med en ægte grøn profil fik de min stemme med det samme. Men det findes ikke. Det kan godt være vi har de politikere og derfor den lovgivning vi fortjener, så meget desto mere fantastisk at du og Søren holder fast og bliver ved! Godt brølt! 🙂

 3. Povl siger:

  Hvornår for vi der har bestilt bogen den tilsendt?

 4. Finn Birkholm-Clausen siger:

  Glæder os til at læse dig og Søren.

 5. Vibeke siger:

  Tak Lone, dagens interview med dig i Politiken er ramt lige på kornet!

 6. Bodil Marie Nielsen og Søren Knudsen siger:

  Kære Lone Vitus. Tusinde tak for artiklen i Politiken i dag 15.11. Som talt ud af vores hjerte. Vi håber, din bog giver resultater. Det er sindssygt vigtigt, hvad du gør.

Der er lukket for kommentarer.