Morgenarbejde

DSC_46110001

I går aftes tog Sørøveren og jeg hjemmefra.

For at røre fugtige komuler.

Og for at fange noget.

DSC_46190001

Vådt, meget mere vådt.

Ser du – vi vadede et godt stykke ud i Lerdruphavet og satte garn.

To toggegarn i håb om nogle fisk til det tørlagte køkken.

DSC_46560001

I nattens buldermørke blev garnene røgtet første gang og i morgendisen anden gang.

Der var 13 skrubber og omtrent 5 gange så mange krabber.

Hønsene får krabberne, Sørøveren spiser skrubberne.

DSC_46320001

Og jeg går i gang med at bage noget brød
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Morgenarbejde

  1. salling48 siger:

    Jeg ser mig selv i 45 meter toggegarn foran TV2 film i kassen
    og ikke en torsk i nærheden .. ..

  2. Conny siger:

    Sikke dejlige vandkantsbilleder:) billedet med køerne fik mig til at tænke på, hvad der er sket med kohornene?

    • Lone Landmand siger:

      Tak Conny

      Det med kohornene er lidt trist, men du får forklaringen alligevel. Den findes i bogen, som er på vej, og jeg copy/paster lige teksten her:

      Dyreværnsloven indledes med, at dyr skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt mén og væsentlig ulempe.
      Undtagen hvis staten bestemmer noget andet, kan man tilføje.

      Afhorning for eksempel er der krav om, officielt af hensyn til dyrenes sikkerhed men i virkeligheden er det fordi, dyrene med horn ikke passer godt ind i det profitorienterede staldsystem med meget lidt plads. Hvis køerne går ude hele året eller har god plads i store fællesstier inde om vinteren, kan kravet om afhorning fraviges, men sådan er livet ikke for danske malkekøer.
      I praksis afbrændes hornenes voksesteder, under bedøvelse hos de regelrette, og koen vil aldrig få glæde af den fantastisk raffinerede forbindelse der er gennem svælget, kraniet og hornene. Ligesom i den industrielle svineproduktion skærer man de dele af dyrenes fysiologi bort, som ikke passer med menneskenes ønske om indtjening.

      På de ganske få danske biodynamiske gårde afhornes kalvene ikke, fordi man respekterer, at hornene er en uundværlig del af fysiologien. Hvorfor skulle de ellers være der?

      Og det er ikke for at ødelægge den gode stemning i dag..
      Kærlig fra Lone

  3. Anna siger:

    Inspirerende, tak for den idé. Det er jo med at få øje på de muligheder der er. 😊🌞

Der er lukket for kommentarer.