Fødevaresikkerhed, fødevaresikkerhed, fødevaresikkerhed!!!

DSC_1697

I mange gode eventyr kan man trøste sig med, at man blot skal kalde på feen, troldkvinden, eller hvem der nu kan hjælpe én ud af kattepinen, når det virkelig brænder på. Det eneste, man skal gøre, er at kalde 3 gange. Det danske Fødevareministerium, vores fødevareminister, industrien og det samlede landbrug har gang på gang stillet sig op og råbt fødevaresikkerhed og det mange flere gange end 3. De har faktisk krydret kagen grumt ved at tilføje “verdens bedste fødevaresikkerhed”. Som om at det vil blive sandt og rent faktisk passe, hvis det bare bliver sagt højt nok gange. Eller som i eventyrerne – der kommer nogen ud af den blå luft og hjælper.

Men sandheden er lagt fra sådan, og den ene skandale efter den anden ruller gennem medierne i disse tider.
Faktisk minder det mest af alt om en lille uartig dreng, der står og råber fødevaresikkerhed for at passe på sin lille flok, lad os bare kalde den for fødevareeksporten. I starten kom folket stimlende og klappede i hænderne, når den lille uartige dreng råbte. Men efter nogle år, hvor det viste sig slet ikke at passe, har der været et stort frafald i antallet af mennesker, som rent faktisk tror på drengen. Nogle af de trofaste, der stadig møder op, er vores fødevareminister og hans ministerium.

Men tror de overhovedet selv på den sætning, som de har været med til at opfinde og udbrede: “Vi har verdens bedste fødevaresikkerhed”, eller har de alt for travlt med at skjule sandheden for forbrugerene udelukkende for at beskytte landbruget og industrien?

I går kom det frem i Metroxpress, at Fødevareministeriet i sommer undersøgte et udbrud af multiresistente salmonellabakterier og efter 40 dage sporede det tilbage til Skare. Var det ikke dem, der også fik skinken på komedie for at pakke kød om – kød der havde været frosset i en menneskealder? Jo, den er god nok, det er dem..
Nå, men Fødevarestyrelsen fandt frem til Skare, og det viste sig, at de allerede dagen efter at kødet blev sendt ud i butikkerne, selv fandt ud af, at kødet var potentielt dødeligt at spise. Men de valgte altså at lade kødet blive i handlen i stedet for at trække det tilbage – og så skulle den sag jo være klar.

De blev sat i gabestokken på det lokale torv, mistede retten til at handle med kød, blev anklaget for forsøg på manddrab og sejlet til en øde ø for at dø i ensomhed… Nej.. det gjorde de så ikke. De er blevet idømt en bøde på 30.000 kroner og har fået et trøstende skulderklap og en flødekage.

6 mennesker måtte indlægges på sygehuset, heriblandt en 3-årig dreng, og op imod 130 mennesker vurderes at være blevet syge. Alligevel valgte Fødevarestyrelsen, at de ikke ville alarmere offentligheden, af hensyn til virksomhedens tab af renommé og omsætning som ville være for stort!

Hvem arbejder Fødevarestyrelsen egentligt for? Jeg var af den vildledte opfattelse, at de er her for at varetage forbrugernes interesser, men gang på gang viser det sig, at det i virkeligheden handler om kroner og ører. Hvis det er rigtigt, kan vi lige så godt sende Dan Jørgensen på en evig fisketur og lægge både Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen ind under Handels- og Vækstministeriet i stedet. Det vil om ikke andet være ærlig snak, i stedet for det lunkne, løgnagtige skuespil der udspilles i disse år.

Søren Sørøver – den næste der råber fødevaresikkerhed bliver kølhalet!

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Anstændigt kød, Hverdagen. Bogmærk permalinket.

7 svar til Fødevaresikkerhed, fødevaresikkerhed, fødevaresikkerhed!!!

 1. Reblogged this on seapixblog and commented:
  Fødevaresikkerhed – en sikkerhed for de fødevareproducerende virksomheder!!

 2. Finn Birkholm-Clausen siger:

  Kære Søren Sørøver.
  Der er jo to former for kølhaling. Nr.1) den på tværs af skibet. Nr.2 ) Den på langs. Jeg stiller gerne mine værkbrudne krop til rådighed, om du mangler folk til at hjælpe dig med kølhalingen. Især ser jeg frem til at hale Dan Jørgensen på langs – først den ene vej – så den anden vej. Fra for til agter og retur igen. Aldrig har en politiker været så selvpromoverende og sjældent har en stemme i stemmeboksen været så spildt – som en stemme på ham – Dan Jørgensen.
  Viel Geschrei und weinig Wolle ( som bonden sagde, da han klippede sin so). Aldrig har en politiker og så oven i købet en minister- med magt til at gøre en forskel – lavet så mange helt ubetydelige og ligegyldige PLANER for svin – for MRSAcc398 – for MAD- for fedme- for Dan-
  for kastrationer- for ulovlige halekuperinger – for æbler- for frivillige sprøjteordninger- for dyrkningsfri bræmmer . You name it- og Dan har straks et par flommede ord og en handleplan parat.
  Aldrig har en enkelt person stået til så mange – ja- kølhalinger

 3. Finn Jensen siger:

  Man kunne også rette spørgsmålet hvad de danske journalister laver? Dette udbrud har været omtalt i udenlandske medier siden starten af September og ligget på EFSA’s hjemmeside (EFSA er den europæiske Fødevarestyrelse). Der har været udbrud i 6 EU-lande, flest i Danmark, men ingen danske medier har fundet det interessant før nu..

  • Helle siger:

   Det er jo nærmest mit standard spørgsmål. Hvor skriver de såkaldt “kvalitetsaviser”, som de så gerne kalder sig selv, om disse evigt tilbagevendende sager? I de sidste par dage har det åbenbart været meget vigtigere at skrive om de arme trafikanters problemer med at kunne bruge bilen pga. den nedstyrtede bro. Sagen om salmonellakødet skulle man lede meget langt efter på flere af avisernes internetsider.

 4. Birgitte Jensen siger:

  Suk. Man skulle tro, at Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen var blevet klogere.

 5. Conny siger:

  Jeg er bange for, at du får travlt med de der kølhalinger 🙂

 6. Johs. Thomsen siger:

  “Det har været en stor glæde at få lov at kæmpe for de mange landmænd og virksomheder, der hver dag sørger for, at vi andre kan få brød, smør, mælk og kød på bordet. Jeg synes, at L&F gennem de seneste år har formået at få endnu større gennemslagskraft som repræsentant for et af Danmarks vigtigste væksterhverv. Det arbejde er jeg glad for at have bidraget til. Jeg kan dog ikke se mig selv i den nye ledelsesstruktur, og har derfor indgået en for begge parter fornuftig aftale, der betyder, at jeg stopper i Landbrug & Fødevarer.”
  fra Søren Gades pressemeddelelse, da han traf/blev truffet af en fornuftig beslutning.
  kh
  Johs.

Der er lukket for kommentarer.