Kongevin på vej

DSC_40890001

I går skulle der plukkes æbler.

Det skal der sådan set hver dag i denne tid og nogle uger frem.

Men regnen kom fra morgenstunden, smådryppede hele dagen og ændrede planerne.

Ser du – alle æblerne lægges i gamle trækasser og stilles i laden til eftermodning, så det er vigtigt, at de er rene og tørre, for at holdbarheden bliver god.

Nu er det ikke manglen på arbejdsopgaver, som præger denne gård, og efter nidkær prioritering blev det besluttet at gå i vineriet.

For at ordne lidt ved gæringstankene fra sidste efterår, overveje mulighederne for vine af de kommende ugers råvarer, og for at flytte to tanke af en helt ny vintype over på et af de brugte Bourgognefade.

DSC_40570001

Vinen er lavet på 100 % Rondodruer og har haft højest 20 minutters skalkontakt. Den dufter af blandende bolcher og anis, må hedde Kongen af Danmark – farven er jo heller ikke helt ved siden af. Smagen er frisk citrusagtig, der er passende høj syre, og en fornemmelse af røde bær især jordbær og ribs.

Hvem skulle have troet, at Rondo kunne blive så fantastisk, når den er noget nær en katastrofe som alene-drue i rødvin.

Om 3 måneder bliver fadets indhold tappet på champagneflasker, og yderligere 3 måneder senere er den mousserende vin klar til at drikke.

Man er begyndt at glæde sig
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.