Måske skal du ud og klappe en gulerod i weekenden?

DSC_21690001

Denne weekend sker der noget godt.

Mange steder sikkert, men denne weekend sker der noget ude på landet – som en årligt tilbagevendende begivenhed inviterer mange økologiske landbrug indenfor på gårdene.

DSC_21800001

De økologiske høstmarkeder er tilgængelige i hele Danmark, dog er der oftest brug for en bil, hvis du skal besøge en gård, for mange steder er det med offentlig transport droppet i landområderne.

Sådan en slags strukturudvikling, hvor ting går i opløsning.

DSC_21760001

Hvis du går ind på siden Hostmarked.dk, kan du læse mere om mulighederne for at opleve ordentligt dyrket mad på nært hold.

Tag dig ikke af forsidens oversigtskort over åbne gårde – der er langt flere end vist, og du skal blot klikke på skiltet “Find en gård nær dig”, indtaste dit postnummer og derefter dukker adresserne op.

Der er masser af dyr, planter og gode oplevelser at besøge, så find gummistøvlerne og den tykke trøje frem.

DSC_21810001

Sørøveren og jeg tager på gårdbesøg i morgen, for i dag er bilen udlånt. Planen er at komme forbi både Refshøjgaard og Egegård.

Det bliver en fest
Lone

P.S. I går ved middagstid udsendte Økologisk Landsforening en meddelelse om, at der ikke bliver adgang til at røre grise i år. Sidst på eftermiddagen fulgte den resterende del af landbruget iøvrigt efter, og erklærede at der lukkes for skolebesøg i de industrielle svinestalde.

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Måske skal du ud og klappe en gulerod i weekenden?

  1. Pingback: Mand overbord | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.