Gås er for tidligt på året

DSC_22680001

Her langt ude på landet er det sjældent sådan, at vi beslutter, hvad der skal spises til aftensmad for derefter at købe ind.

Det er mere noget med at se, hvad vi har og så beslutte aftensmaden efter det.

DSC_2224

Lige nu giver jorden et stort udvalg af råvarer og dermed mange muligheder. Om nogle måneder er der færre forskellige grøntsager, men man kan komme vidt omkring selv med få gode ting som porrer, kartofler, løg, beder, gulerødder, kål og vintersalat.

DSC_22350001

Garanti for dyrkningssucces er noget nær umulig at opnå – nogle år lykkes visse afgrøder langt over det forventede, og andre år bliver de ikke til meget.

DSC_22090001

Men uanset hvordan fordelingen er, gror her altid rigeligt mad.

Mere end vi kan spise, og løbende kommer familie, venner og nogle få restauranter for også at hente grøntsager på gården.

DSC_22570001

Forleden dag var det Mikkel fra Malling Kro, og han dukkede op sammen med et produktionsselskab og Marie Frank for at filme til en udsendelse om kroen, som sendes en gang i september på TV2 Østjylland.

Menuen var planlagt med fisk, men det var ganske tæt på, at dræbergåsen Klaus havde bidt sig så fast i kokken, at den måtte følge med hjem til hans køkken.

DSC_22440001

Stadig samlevende med fem gæs
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Gås er for tidligt på året

  1. Finn Birkholm-Clausen siger:

    Marie Frank. Hvor var det et dejligt gensyn. Hendes mor Kirsten var én af mine rigtigt gode og kære venner.Håber på et gensyn

  2. Mette siger:

    Dejligt. Hvordan holder I larverne fra kålen? Jeg piller dagligt sommerfuglelarver af, men kan ikke følge med alligevel.

  3. Conny siger:

    Pyha – godt at alle overlevede, også Klaus 🙂

Der er lukket for kommentarer.