Det bliver et nej tak herfra

DSC_11380001

I går var denne verden ikke det rareste sted.

Og sådan er det tit for så mange.

Men det bliver verden ikke bedre af.

I det store spil kan man sige, at det her er ligegyldigt, og at der er langt værre ting.

Og sådan er det virkelig.

Men det bliver det ikke ubetydeligt af.

For hvis man ikke er gennemgribende hårdkogt, så betyder det faktisk noget, når nogen går efter én.

Og ikke efter sagen.

Det betyder – omend kortvarigt – at man bliver ramt, både af utryghed og mangel på penge til genoptryk.

Den slags er vel forventelig – tænker du måske – noget man må regne med, når man har en holdning og ytrer den.

Så kan det godt være, at du har ret.

Men det gør ikke den slags rigtigt.

DSC_11350001

Og derfor er det besluttet at fortælle om hærværket – et dårligt stavet skældsord og et banner ødelagt med en dåse rustgrunder.

For hvis vi finder os i tingenes tilstand – dansk industriel svineproduktion, giftsprøjtning af fødevarer, kofængsler, burhøns, fiskeopdræt til havs, chikane og den slags, så accepterer vi også forholdenes eksistens og er dermed en del af grundlaget.

Og det vil vi ikke
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

18 svar til Det bliver et nej tak herfra

 1. Helle siger:

  Langt ude – mere har jeg ikke at sige til sådan noget.

 2. lisbeth67 siger:

  Hold hovedet højt og fødderne godt plantet i jeres gode økologiske muld. Ingen skal vælte jer omkuld… Jeg glæder mig til at kigge forbi søndag til marked, og jeg tager min nabokone under armen. Vi kan næsten ikke vente ;0)

 3. Finn Birkholm-Clausen siger:

  Velkommen til dansk demokrati, når det er værst. Alle har lov til at ytre sig. Alle har lov til at have en mening. Og der er sågar nogen, der tror, at alle meninger er lige gode. Så på diverse blogs er der båtnakker, der finder ligesindede og tror, at deres meninger derved bliver valide. Det gør de bare ikke. Dette er et ualmindeligt godt eksempel på fjolsers reaktioner. Han – marodøren – er jo helt blottet for almindelig anstændighed. og totalt uden opdragelse. Usselt , ynkeligt og virkelig fra den alleryderste gyllemark. HVAD ER HANS BUDSKAB.? Eller som min salig far sagde:” Hvad kan man forvente af en STUD ? Andet end et brøl. Og dette budskab er virkeligt fra en stud!

 4. Helle Lindahl siger:

  Har godt set det! Hvor er det tarveligt og LAVT! Men dem om det. Heldigvis havde de ikke rørt Jeres anden banner ved indkørslen og hvor er den iøvrigt bare SÅ flot. Kreativ og appetitvækkende. Heldigvis er der flere der står bag Jer end der spænder Jer ben.

 5. Palle GreyT siger:

  Sæt banneret på auktion til træffet, det ku være det indbragte nok til et genoptryk u rustgrunder 😇

 6. Leo siger:

  Noget kunne tyde på, at personen der har skrevet på jeres plakat, ikke er blevet gjort opmærksom på, at: det man siger, er man selv.

 7. Lone Nielsen siger:

  For mig ligner det en gang tanketomt hærværk, som man ser alle steder i alle sammenhænge. Tror ikke, I skal lægge mere i det. Om 10 år er hærværksmanden sikket blevet til en stabil familiefar – eller er det mon for naivt at håbe 🙂

 8. I har da vist ramt et par ømme tæer. Nogen er bange for jer. Det koster altid at have næsen langt fremme og især hvis nogen mener det er for langt.

 9. Miss.T siger:

  I arbejder for det vi alle burde kæmpe lidt mere for. Dyrevelfærd og gode råvarer! En skam jeg ikke har mulighed for at komme med til jeres marked, for ville SÅ gerne!!! Håber I får nogle gode dage og der bliver handlet på livet løs. I fortjener det! Plejer ikke at kommentere, men nu jeg alligevel er i gang, bliver jeg bare lige nødt til at sige: helt fantastisk blog du har. Du skriver ikke daglige indlæg bare for at skrive dem, men skriver når der er noget at berette om eller en opskrift der lige skal støves lidt af, elsker den måde du blogger på. Keep op the good work, Sørøveren og du 🙂

 10. Anne mette Ernst siger:

  Hvad forstår vel bønder sig på agurkesalat !

  Det må da være varmen der trykker

 11. Conny siger:

  Min umiddelbare tanke var: hvem render rundt med en dåse rustbeskytter og sko, der klemmer så meget, at man er nødt til at gøre den slags? Har egentlig lidt ondt af staklen, for vedkommende må også have skyklapper og en meget stram kasket på, tror jeg. Ærgerligt for jer, men håber ikke, det ødelægger jeres lyst til fortsat at gide gøre noget. Og kan I få hændelsen omtalt i det lokale dagblad, kan I måske endda få lidt positiv effekt ud af den?

 12. Palle GreyT siger:

  Kære jer, begge to + alle de løse 😄
  Lad det stå ved vejen som et tegn på at hverken rustgrunder eller stavemåder kan holde sandhed i ave eller skjult. Og må der komme rigtig meget godt ud af det marked,også.
  Måske gernings m/k kan findes bag sin rustne nedslidte traktor et sted derude.
  Egentlig ku jeg ønske vedkommende kom på markedet og fik at smage, uden forbehold, hvor godt mad kan smage når det kommer fra gode råvarer, og hjertet.
  God vin(d) 😇

 13. Henrik siger:

  Helt sikkert en der ikke har smagt økologi og ikke kender baggrunden om dyrevelfærd – en tåbe der ikke har set lyset. Han vil i aften sætte sin købe pizza fra Lidl til 19,95 i ovnen, vente de 10 min og så fortære den sammen med en halv liter cola, mens en eller anden reality serie kører på fjerneren. Bær over med ham – han ved ikke bedre – hans forældres skyld – det er her der skal sættes ind – godt marked – kan desværre ikke komme – øv – på kanotur….

 14. Bodil siger:

  Hvem kan dog finde på den slags? Kære Lone, det er oprørende!

 15. Mette Langberg siger:

  Tak fordi I holder fast!

 16. Sys Vad siger:

  Ak ja……helt igennem trist – særligt for fjolset som har begået det……. Den stakkel. Kør på. For at ændre ting må man være helt igennem pragmatisk – og vedholdende ud over alle grænser, alt andet er bare spild af tid. Jeg er med Jer.

 17. Det viser, at I er på rette vej. Ingen gad gøre det, hvis I ikke rammer noget meget væsentligt. Hold fanen højt, hvilket I selvfølgelig også gør ❤
  Jeg følger opdateringerne med forventning og glæde, både pga. indholdet og de sproglige finurligheder, som får pointerne til at fremstå så meget klar 🙂

 18. salling48 siger:

  Jeg er bange for, at det er en dobbel fornærmelse, svin og szin.
  Det er helt uacceptabelt og jeg er ked af det på jeres vegne, I arbejder hårdt.

Der er lukket for kommentarer.