Tomme tønder og alt det der..

DSC_1121

I går var Sørøveren og jeg på tur.

En slags udflugt men kun med ud-delen.

Mest af alt var det arbejde, og det kan også gøres hyggeligt.

DSC_1109

Ser du – vi skulle til Lolland for at hente nogle egetræsfade.

Vi stod tidligt op, fodrede dyr, klappede hunde og kørte sydover.

Over Fyn, Tåsinge og til Langeland, hvor færgen afgår fra Spodsbjerg.

Frederiksdal Kirsebærvin skulle have et parti vintønder hjem fra Bourgogne, og vi havde hægtet os på ordren med beskedne 3 stk.

Fordi det er billigere at bestille sammen end hver for sig – nok mere for os end for de andre, som kan klare større antal.

Men altså – tre fine egetræsfade lå indenfor vores økonomiske prioritet.

DSC_1124

De skal i brug med det samme, for vinen fra høsten 2013 er klar til videre lagring, og desuden er det nødvendigt at frigøre gæringstankene snart, så de kan blive klar til efterårets høst.

To af fadene bliver fyldt med æblevin – en ny type med underfundig fylde, forholdsvis højt alkoholindhold og en strålende fremtid.

Tror vi.

Det tredje fad kommer til at rumme en anden ny vin af røde druer, som er presset ved høsten og dermed ikke gæret på skallerne. Den må ikke hedde champagne.

DSC_1114

Nu er tønderne hjemme på gården – efter en lang dag med ringe mad undervejs, for sådan bliver det nemt, når man pisker ud af døren uden tid til at fylde den fine fletkurv med hjemmelavede sager.

Og i den ånd fandt køreturen til og fra Lolland sted. Sørøveren kørte bilen, og jeg læste højt fra den kommende bog om mad kontra fødevarer. Båret oppe af tarveligt bagerbrød og kakaomælk.

Redaktøren/forlagsdirektøren har ikke selv megen tid til at læse, og her i skriveland vil man gerne snart have en tilkendegivelse af, hvorvidt manuskriptet kan antages eller ej.

DSC_11320001

Ingen vil have tomme tønder
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Tomme tønder og alt det der..

  1. Pingback: Kongevin på vej | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.