Magiske makronsnitter med solbær – opskrift

j016

Det er solbærtid.

Når det er solbærtid, er det syltetøjtid.

Når det er syltetøjtid, er det magisk makronsnittetid.

Lige her står en samling sprøde makronsnitter med solbærsyltetøj – de skal med til Norsminde lige om lidt.

Måske trænger du også til lækker kage.

Det er nemt, kan jeg love dig. Nemt og uforskammet hurtigt.

Kage i sådan en kaliber formodes at tage en del tid.

Men her skal man gå til makronerne, hvis man skal nå at fylde kærlighed i snitterne.

Og det skal man. Det er det, det hele handler om.

Til bunden har du brug for :

450 g mel
250 g smør lavet af mælk fra en ko der kan danse jitterbug. Hvis den vil.
250 g rørsukker
2 tsk bagepulver uden fosfat
4 store æggeblommer fra høns med fjer i hatten

Til fyldet har du brug for :

2 dl solbærmarmelade
150 g hakket mørk chokolade

Til makronafdelingen har du brug for :

4 æggehvider fra ovenstående høns
500 g flormelis
250 g groftrevet marcipan

Og det var alt.

Lad dig ikke kue af de tre opdelinger – det er stadig uendelig nemt lavet.

Så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 °C uden varmluft. Beklæd en bradepande med bagepapir.

Bland mel, rørsukker og bagepulver.

Skær dit smør i tern og lad det smuldre ind i melblandingen. Enten med håndkraft eller i en køkkenmaskine.

Tilsæt æggeblommerne og rør dem akkurat ind i smuldredejen. Dejen skal ikke samles – det er nok, at tingene er velfordelte.

Hæld skålens indhold ud i bradepanden og tryk dejen sammen i et jævnt lag i bunden.

Ind i ovnen med det og forbag bunden 15 minutter.

Imens kan du opnå komplet indre ro, klappe en høne, piske en stemning op eller lave makronfyldet.

Du bestemmer.

Hvis du vælger at lave makronfyldet tager du ganske enkelt en skål og hælder æggehvider, flormelis og marcipan i den. Rør nogle omgange og du føler dig klar.

Fordel marmelade og hakket chokolade på den forbagte bund.

Dryp makronfyldet over så det kommer til at dække overfladen. Ikke noget med at hælde det hele ud ét sted og forsøge at trække laget over de øvrige ting. Det vil ikke blive kønt.

Og her taler jeg for én gangs skyld ikke af erfaring men bare af formodning.

Sæt bradepanden i ovnen igen og bag 20 minutter.

Det var det. I al sin storladne enkelhed.

Lad kagen køle helt af – hvis du kan – og skær den ud i snitter af passende størrelse.

Du bestemmer, hvad det er.

Sprød bund, hjertegribende chokolade og solbærfyld plus makronmasse på toppen.

Og nu skal der bages squashkage med chokolade
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen, Kodyle kager, Med bær, Med chokolade. Bogmærk permalinket.

10 svar til Magiske makronsnitter med solbær – opskrift

  1. lucie Nørgaard siger:

    hej Lone
    har lavet makronkagen en gang, og er i gang med en mere, den smager helt fantastisk, og dine opskrifter er altid gode, de som jeg har prøvet! din kringle kan stå mål med Søren Ryge’s
    vi har også været til bonden’s marked hos jer et år,det var så godt, selv om makronkagen og kringlen var udsolgt, det er ikke sidste gang jeg skal til marked hos jer!

    hilsen
    Lucie

  2. Tina siger:

    Elsker denne opskrift, tak 🙂 Har dog lavet lidt ændringer, dropper chokoladen og erstatter noget af flormelissen med fint knuste ameretto makroner, så drysses der også generøst med mandelflager til sidst 🙂

  3. Lissa Just Henriksen siger:

    Hej Lone.
    Tak for sidst. Vi var på Bondens marked hos dig i lørdags.(Kunne godt have ønsket lidt flere udstillere).:-)
    Nå men her smagte vi den skønne makronkage, som jeg nu vil bage, (på voldsom opfordring af min søde mand, som går ude og maler) denne regnfulde og blæsende augustdag. Klar til kaffe og en god bog bagefter.
    Men hvad med æggehviderne til makron toppen. Skal de ikke piskes op med flormelis og marcipan? Det ser ud til i din opskrift at det bare skal vendes rundt.
    Glæder mig til at høre fra dig.
    De bedste hilsner
    Lissa i Klarup

    • Lone Landmand siger:

      Hej Lissa

      Selv tak for sidst – det var betydningsfuldt, at I ville komme. Og ja, vi ønsker os også flere stadeholdere, men det er selvstændige erhvervsdrivende og typisk en- eller få-mandsvirksomheder, så mange har vanskeligt ved at være hjemmefra en hel weekend. Det er ikke helt nemt at skaffe flere madhåndværkere, men vi prøver hele tiden.

      Og ja, æggehviderne skal blot røres grundigt op med flormelis og groftreven marcipan 🙂 Din mand kan godt begynde at glæde sig..

      Mange hilsner herfra
      Lone

  4. finn birkholm-clausen siger:

    Kære Lone og Søren Er kommet hjem fra hospitalet, men er fortsat meget. vag. Håber I fik kontakt til Restaurationerne i Henne Vil gerne bestille din første kagebagebog ( til mit barnebarn ) Med venlig hilsen Finn Birkholm-Clausen Snittrupvej 40 6830 Nr. Nebel

  5. Maja Schlünsen siger:

    Hvordan og hvorledes med nedfrysning? Ville du mene, at de ville kunne egne sig til det ? 🙂

    • Lone Landmand siger:

      Jeg har ikke prøvet, men vil tro, at det er muligt – måske går frysningen, eller snarere håndteringen, lidt ud over makronoverfladen. Der er ikke andet for end at prøve 🙂

  6. Lone siger:

    Lækkerier – men hvor stor er din bradepande?

  7. Henriette siger:

    Haps 🙂

Der er lukket for kommentarer.