Solbærsyltetøj – det er lige nu, og her har du opskriften

DSC_83490001

Solbærbuskene står med frodigt løv, og under de fligede blade hænger kilovis af solbær.

Den store stæreflok, som har slået sig ned i haven, tømmer i første omgang kirsebærtræerne.

Mens de er beskæftiget der, plukker jeg solbær.

Kirsebær havde også været fine, men stærene snupper dem knapt modne, og derfor er de ikke værd at konkurrere om.

De kulsorte bær, med kraftig duft og smag af tidligere tider, har fuglene endnu ikke fået øje på.

Så ind i mellem andet arbejde plukker jeg solbær.

Skyller, ribber og hælder i den store gryde sammen med sukker.

Fylder glas og henkoger.

Det er så enkelt og giver så stor glæde resten af året.

Måske kan du også finde nogle solbær – her får du opskriften på Mormors solbærsyltetøj.

Ven-med-stærene er mit indianernavn
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Syltede sager. Bogmærk permalinket.

6 svar til Solbærsyltetøj – det er lige nu, og her har du opskriften

  1. Elisabeth siger:

    Din opskrift er hermed prøvet… Med de sølle 1400g bær det kunne blive til i år. Har tidligere haft lidt problemer med at få skidtet til at stivne ordentligt, men at koge saften lidt ind for sig lader til at være løsningen 🙂 Så din opskrift er fast indslag her fremover!

  2. Mona siger:

    Vi har både solbær og solstik (den spiselige slags) og spises de ikke rå, så råsyltes de. Det bliver den mest friske og dejlige solbæroplevelse man kan få. Synes vi her. Så sparer man også både tid og opvarmning.

  3. Lilo Skaarup siger:

    Hej Lone, Jeg har lavet en anden aftale med stærene, som jeg varmt kan anbefale: jeg får fornøjelsen af de smukke blomster – de får kirsebærrene! Og alle er glade…. Hos den lokale grønthandler forhandles smukke og søde danske kirsebær…

  4. salling48 siger:

    Pas på, gutter, WordPress er fuld af spam .. så pas på .. ..

  5. salling48 siger:

    Tak, solbærMor ..

  6. Pia Eriksen siger:

    Jeg lavede solbær-marmelade i går – med en lille smule lakrids…………………….. Uha det er godt

Der er lukket for kommentarer.