Bondens Marked på Brandbygegaard juni 2014

Sidste år var vi så helt enormt glade over det marked, vi havde fået stablet på benene. I år gælder det samme, og kan du ikke komme, så går du glip af noget – en hel del faktisk.

Her præsenterer vi med stolthed juni-markedets stadeholdere:

1-IMG_2639

Kærsgård – på den lille gård laver de kød. Godt kød! Vi har før skrevet om det. Og de og det skuffer aldrig. Kærsgård laver lam, jerseykvæg, frilandsgrisebasser og blandet fjerkræ. Dertil kommer naturligvis de gode pølser, der kan forkæle enhver grillmester sommeren igennem.

1-IMG_2627

Samsømel – mel er ikke bare mel – langt fra! Her kan du købe mel fra områdets økologiske dyrker og mølleri. Og ikke nok med at melet er fri for diverse giftrester, det indeholder alle de gode og sunde olier og kim, som industrien så sindrigt fjerner for at forlænge holdbarheden. Her får du friskkværnet mel og havre, der både er sundt, godt og tilmed smager helt fantastisk. Dit brød bliver aldrig det samme igen! Det er et must at prøve Ida’s mel!

IMG_25790001

Brænderiet Enghaven – nok Danmarks bedste brænderi. Esben har gennem årene udviklet mange spændende akvavitter, snapse, pommeau og likører. Her skal du sikre dig en flaske til frokosten i sommerhuset eller på terrassen – det vil du ikke fortryde. Rom er de også skarpe til hos Enghaven, og selv den gamle kornsort rug bliver til en uforglemmelig lille nydelse, når Esben og Paul har haft ved den.

Holtgaard – ingen sommer uden jordbær, og der er ingen bedre end Helge’s økologiske jordbær – store, søde og smagfulde. Og noget som man sjældent snakker om over en bakke jordbær – alle Helge’s plukkere er organiseret i fagforening, så ikke noget med elendigt lønnede plukkere der. Kom og spis jordbær med god samvittighed!

1-IMG_2586

Ged og Grønt – kommer heldigvis også, og de medbringer deres sublime håndværksoste fra eget gårdmejeri samt et udvalg af produkter med gedekød. Alting fra den lille familieejendom i Sondrup bakker er økologisk – skabt af de mest flittige mennesker, vi kender.

Woodshade Organics – som nogle af de første begyndte Woodshade at producere luksus konfekture i Danmark. De allerbedste råvarer – økologiske naturligvis – bliver til de mest fantastiske fyldte chokolader. Med sig i bagagen har Lars fra Woodshade en lang række medaljer og anerkendelser fra store dele af verden for virksomhedens håndværk.

1-IMG_2588

Cold Hand Winery – Jens er nok den mest innovative vinmager i Danmark. Det er frugtvin, Jens arbejder med, og det gør han så godt, at han vinder mesterskaber i verdensklasse rundt om i Europa.
Jens er kendt for at gære al frugt og bær og kan tilbyde et bredt sortiment og noget for enhver smag. Jens har desværre kun mulighed for at deltage søndag.

Nordisk tang – en enorm ressource. Men hvordan bruger man tang? Kom og få en snak med Thorkil og smag hans forskellige fine produkter, som helt sikkert giver dig én på smagsopleveren. Dit syn på tang bliver aldrig det samme igen.

Peters Is – Det er vanskeligt at komme igennem en solbeskinnet dag uden svalende is at køle sig ved. Derfor har vi allieret os med Peters Is fra Aarhus, og vi garanterer dig, at du ikke bliver skuffet. Peters Is er lavet af gode økologiske råvarer, som al is burde være det. De fem varianter smager, så du kan høre englene synge. Og din sidemand kan også.

1-IMG_2706

Honning fra Sondrup – Marianne og Anders holder bier i bakkerne mellem Sondrup og Trustrup. Kom og hør om biernes liv og køb et glas friskslynget honning med hjem.

1-IMG_2601

Ækvator kaffe – Igen i år kommer Jakob med sin bæredygtige og velsmagende kaffe fra Ecuador. Der er mulighed for at købe en friskbrygget kop kvalitetsmokka og få en snak med et kaffeorakel. Jakob bliver til folkefesten lørdag aften og er klar til at brygge den bedste kaffe til dig ovenpå måltidet.

Anne Folehave – pileflet er mange ting, men Anne’s er fantastiske. Smukke og gennemførte på et meget højt professionelt plan. Vi har været så heldige at få Anne og hendes flotte produkter til gården. Anne har en fin historie som indeholder kendskabet til mange gamle traditionelle håndværk, og hun underviser på alle niveauer. Kom og se hendes ting og få en snak med én der holder liv i de gamle traditioner.

1-IMG_2567

Urtegartneriet – med et kæmpe udvalg af spændende planter dyrket økologisk. Enorm viden og stort engagement kendetegner folkene bag disse planter, der spænder over alt fra almindeligt kendte vækster til sjældne samlerplanter og hekseurter. Urtegartneriet kan desværre kun være på markedet søndag.

By Lykke – Pia Lykke kommer med nogle helt udsædvanlige hudplejeserier lavet på den første råmælk fra danske køer. Alle ingredienser er naturlige, og der er ingen parfumer eller parabener i produkterne. Hvis du interesserer dig for, hvad du putter i kroppen, bør du også tænke over, hvad du putter på den.

Dansk Fjerkræ Forum og Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl ved Odder Fjerkræklub – kommer også, og de kan fortælle dig, hvordan du billigt og enkelt selv kan lave de mest fantastiske æg hjemme i baghaven, eller hvad med en kødfyldt kylling samtidig med at alt køkkenaffaldet bliver brugt til noget fornuftigt? Kom og få en snak med hønsenørder, lær om fjerkræ og se på de medbragte høns.

1-IMG_2663

Vinhuset Kvist & Vitus – det er jo os. Og her kan du i al beskedenhed smage Danmarks bedste rødvin, købe et glas til maden eller en flaske med hjem. Vi laver også fantastiske bobler, der kan nydes i solen, eller prøv de dejlige dessertvine. Det er her, Lone kan findes, tror vi, og der bliver mulighed for at købe signerede udgaver af ”Under landet”.

Og så er der selvfølgelig maden – vi står klar med mageløs frokost, iskoldt hjemmebrygget fadøl, kager i massevis og lørdag aften et brag af en folkemiddag. Her kan du stadig nå at få plads til dig og dit lokale fodboldhold. Forholdene er store og landlige, og vi glæder os til at servere en veltillavet Brandbygegaardbuffet for Jer.

1-IMG_2653

Det hele foregår lørdag d. 14. juni fra kl. 11 – 17 og søndag d. 15. juni kl. 10 – 16.

Brandbygegaard, Alrøvej 77, 8300 Odder.

Send en mail til sk@detlillevineri.dk hvis du vil bestille plads til middagen. Læs eventuelt mere HER.

I det hele taget håber vi sådan, at du har lyst til at komme og være med til at skabe nogle hyggelige dage med anstændige mad- og drikkevarer som samlingspunkt – og måske kender du nogen, som vil med?

Søren Sørøver – med forventning og glæde som hovedpryd

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

8 svar til Bondens Marked på Brandbygegaard juni 2014

 1. Pingback: Webtidende | Fremtidens fødevarer og forbrugere

 2. Pingback: Det er Mad | Fremtidens fødevarer og forbrugere

 3. Pingback: Grøn grøntsagsstemning til dig | Beretninger fra et autentisk landbrug

 4. Pingback: Og vi vil så gerne fejre de gode mad- og drikkevarer sammen med dig! | Beretninger fra et autentisk landbrug

 5. Pingback: En aftentur med trappestige | Beretninger fra et autentisk landbrug

 6. Hanne Schäfler Frederiksen siger:

  Kære Lone Landmand – hvornår i juni holder I marked – hele måneden ?

  Med venlig hilsen
  Hanne

 7. Pingback: Mad omhandler normalt to faser | Beretninger fra et autentisk landbrug

 8. Uglemor siger:

  Kære Søren Sørøver, det lyder som et helt igennem herligt marked, og jeg er ked af at befinde mig i den anden ende af landet. Desværre “prydes” dit ellers skønne sørøverdansk af et par meget uskønne apostroffer i denne tekst: Ida’s, Helge’s & Anne’s burde retteligt være Idas, Helges & Annes. Put de overflødige apostroffer i en gammel køjesæk og smid dem i havet på det dybeste sted, næste gang I er ude med Sømusen. De egner sig kun til fiskeføde.
  Kærlig hilsen
  en økologisk sprognørd

Der er lukket for kommentarer.