Bilderberg – en klub hvor man ikke har englevinger på ryggen

Måske var du heller ikke inviteret med til Build-a-Bear mødet i går og yderligere tre dage frem.

Og måske føler du dig – af samme grund – lidt nedvurderet og overset.

Der kan være to forklaringer på den manglende invitation.

Enten er det fordi, du er en del af folket, eller også er det fordi, du ikke har nogle folkelige energiselskaber, betalingssystemer eller lignende at sælge.

Hvis du er en del af folket, skal du ikke være ked af det – uden folk ingen elite – du har gjort dit til, at andre bliver inviteret.

Der kan være to forklaringer på de manglende værdifulde infrastrukturer.

Enten er det fordi, nogen har solgt dem før dig, eller også er det fordi, de ikke er gjort salgsklare.

Hvis nogen har solgt de værdifulde infrastrukturer før dig, skal du ikke være ked af det – uden privilegier ingen elite – din tilbageholdenhed har givet plads til en andens invitation.

Der kan være to forklaringer på, at de folkelige interesser ikke er gjort salgsklare.

Enten er det fordi, forsøg med nedskæringer har vist, at de ikke bliver rentable, eller også er det fordi, der ikke er mulighed for vækst i dem.

Hvis de offentlige virksomheder ikke bliver rentable, skal du ikke være ked af det – skolesystemet og plejesektoren f.eks. er til for menneskenes skyld og ikke for økonomiens.

Der kan være to forklaringer på, at der ikke er vækst i de folkelige interesser.

Enten er det fordi, nogle har fået galt fat i ordet vækst, eller også er det fordi, nogle har glemt, hvis interesser, de varetager.

Hvis nogle har fået galt fat i ordet vækst, kan du godt være lidt ked af det – de rammer ved siden af kummen, og der er kun os til at tørre op.

Der kan være to forklaringer på, at nogle har glemt, hvis interesser de varetager.

Enten går de efter en invitation til Build-a-Bear mødet, eller også var de med i går.

Begge dele er et udtryk for demokratisk underskud, og der er al grund til at være ked af det.

DSC_6894-0010001

Og nu trænger vi til et billede af én, der ikke fåregiver at være noget
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

6 svar til Bilderberg – en klub hvor man ikke har englevinger på ryggen

 1. Annie Fryd siger:

  Tak for tankerammende ord Lone… Måske den Build-a-bear-forsamling blot fåregiver at være mere end navnet antyder 😉
  Annie Fryd

 2. Helle siger:

  En positiv oplevelse havde jeg dog idag, ikke på det der bjørnemøde, jeg var heller ikke inviteret, men da jeg læste Politiken, for endelig langt om længe er der faktisk en avis, der bragte en artikel, der næsten kunne være skrevet af jer omkring MRSA hemmelighedskræmmeriet.

 3. Finn Birkholm-Clausen siger:

  Den sved. Fik alt for mange billeder på min indre lystavle. Alle os små, som vrides for den sidste femogtyveøre for at den økonomiske elite kan få endnu mere. For at de offentlige ansatte kan løbe endnu stærkere. For at de rige kan sælge ud af vort fælles arvegods- kun med deres eget udbytte i sigte

 4. Lotte siger:

  Jeg var ej heller inviteret til gårsdagens møde. Ikke at det gjorde noget.
  Faktisk kan jeg ikke komme i tanke om en grupering, der virker mindre tiltalende at være en del af. Diverse bander inklusive.
  Ganske usmageligt forekommer det mig. Nej, usmageligt er ikke det rigtige ord. Fortvivlendende er nok mere på sin plads.
  En ting har du dog ikke ret i. Skolesystemet er ikke længere til for menneskets skyld. Bevægelsen har været igang længe, men den seneste reform og de seneste formålsparagrafændringer har for alvor skubbet uddannelsessystemet i en ganske anden retning. Systemet er nu til for økonomien. For kapitalen.
  Den enkelte skal ikke længere lære for at få et rigere liv på alle planer i et demokratisk samspil med den nære og fjerne omverden. Nej, den enkelte skal lære. Så vi kan uddanne nyttige samfundsborgere, der kan indtræde på den plads i samfundet, hvor nyttevirkningen er størst – som producent og konsument. Gerne uden at stille spørgsmål.
  Sådan er det også, at være en del af folket.
  Forhåbentlig lader ikke alle sig tøjle

 5. Skønt billede og skønne formuleringer og tanker fra et tænkende menneske. Tak Lone!

Der er lukket for kommentarer.