De ved det sikkert allerede

DSC_63040001

Det er blevet nødvendigt at foretage en offentlig indberetning.

En frivillig og det i sig selv er usædvanligt her langt ude på landet.

Det er forventeligt en stor og tidskrævede opgave – ikke selve indberetningen men adgangsvejen til de offentlige myndigheder er brolagt med forældede hjemmesider, som kører i ring, når man leder efter kontaktoplysningerne.

Samme system burde integreres for enhver borger.

DSC_62940001

En indberetning er altid en alvorlig sag, fordi man opgiver tilstanden dags dato, og enhver ved, at alting er foranderligt.

Fra dag til dag.

Det må nødvendigvis blive bedste bud på virkeligheden, og derfra lægges så yderligere et lag frygt under det tunge skjold af overvågning. Og samfundsstruktur.

DSC_62900001

For de kan jo se, at noget er galt.

Så passer det, så passer det ikke.

Det hele handler om, hvornår satellitterne passerer, og lige nu vil bare være et dårligt tidspunkt.

Jeg har tryglet, tigget og bedt. Fedtet, lokket og ladet stå til.

Lige meget hjælper det.

DSC_63020001

Gårdens nye økologiske høns tør ikke gå udenfor, og de opfylder således ikke regulativet.

Fældet af genstridige høns
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

5 svar til De ved det sikkert allerede

 1. Ha, de ved måske ikke hvad udenfor er ? De bliver nok ikke for evigt inde for høns plejer at være nysgerrige…

  Mine erfaringer med brug af sværID svarer nogenlunde til dine beskrevne erfaringer med big brother, nåhnej storebrorholder øje med dig,,,, hav en god dag dejlige bønder!

 2. Palle siger:

  Det er nok det der med “udenfor”, der blokkerer damerne. De bor i deres helt nye verden, i forhold til der hvor de blev klækket, og det tager tid at udvide horizonterne. Lige nu har de fået nok 🙂 men måske hvis du anbringer en HANE med Karuso stemmen udenfor i den regulativerede verden, så måske… vil de lade sig lokke 🙂 det er ægge til at vide

 3. Tine Vognsen siger:

  Kan høns lide godbidder? Så kunne man måske lokke med lidt lækkert mellem æbletræerne for at få de damer til at vandre ud i fri luft?

 4. Conny siger:

  Det er ikke altid let at være lovlydig borger 🙂 – og så skal I vel også i gang med overdækning af plantagen for at lokke kræet ud 🙂

 5. Finn Birkholm-Clausen siger:

  Det kommer. Det kommer. Det kommer. Giv dig tid. Giv Søren tid og giv hønsene tid. Naturlig kan være en svær ting

Der er lukket for kommentarer.