Verdens bedste arbejdsgiver!

DSC_64490001

Det hele handler om motivation – om at få de ansatte til at yde en indsats som var det dem selv, de arbejdede for.

DSC_64400001

Alle ved, at selvstændige arbejder meget mere end de fleste andre og ikke kender til hverken sygedage eller ferie. Sådan arbejder vi også her på gården.

Måske derfor bliver det aldrig rigtig muligt for os at have ansatte. Og skulle man finde nogle, der vil arbejde ligeså meget som os, så vil de garanteret også have løn for det.

Og så ryger den fidus.

DSC_64720001

Men det er bare ikke alting, vi selv kan nå her på gården.

Selvom vi gerne vil og bestemt prøver.

DSC_64600001

Vores voksende antal blomstrende planter, der skal bestøves, er ved at være overvældende med en lille bestøverpensel.

Og de vilde insekter, der engang så flittigt fløj rundt, tåler dårligt de levevilkår, de bliver budt i det moderne dagens Danmark.

DSC_64790001

Derfor har vi investeret i en bifamilie.

Vi har købt den, ja det lyder faktisk forkert, nu jeg sidder og skriver det. For vi har jo egentlig bare betalt en mand for dem og herefter sat dem fri.

De kan gøre, som de vil.

Flyve hvorhen de ønsker.

DSC_64830001

For at forsøge at holde lidt på dem er der blevet gjort meget ud af deres nye hjem.

Mange timer og kærlighed er lagt i træværket og boligindretningen, blot for at sikre at bierne kommer hjem hver aften.

DSC_64880001

De er nu nemme at motivere. Da vi hjembragte dem i forgårs og flyttede dem over i deres nye logi, fik vi en snak om fremtiden, blomsterne og bierne.

Rolige og flinke var de, og allerede i går, da solen fik varmet lidt trods den kolde vind, trak de deres små ærmer op og summede ud i blæsten, for kort tid efter at vende tilbage med bukserne fyldt af pollen.

DSC_64910001

Og arbejde det vil de. Hele tiden, uden pause, og tilmed kvittere med en krukke honning eller to.

Se det kræver lederskab at opnå!

Søren Sørøver – verdens bedste arbejdsleder!

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Verdens bedste arbejdsgiver!

 1. Niels Jrgen Hedegaard siger:

  Kære Lone Landman og Søren Sørøver Jeg vil stærkt anbefale, at Søren tager sløret på, og i stedet smider handskerne. Mange bihilsner Niels Jørgen Hedegaard

  Date: Sun, 4 May 2014 06:02:16 +0000 To: njhedegaard@live.dk

 2. Finn Birkholm-Clausen siger:

  Og Dronningen fik sin nye tatovering. Arbejdet må så absolut sætte sit præg på jeres arbejde med frugttræer o g – buske.

 3. Conny siger:

  Håber, de bliver så glade for bijobbet (undskyld) hos jer, at de bliver boende og måske endda inviterer familie og venner til at slå sig ned. Boligstandard og omgivelser er jo ikke så ringe endda, og selvom sørøveren vil have sin del af honningkagen, giver han nok lidt tilbage 🙂

 4. salling48 siger:

  Lille bi – husk dit gode hjem ..

Der er lukket for kommentarer.