En ny verden – at kigge forsigtigt ud på

DSC_63250001

I forgårs blev der hentet nye beboere til gården.

Omtrent et par hundrede hønsedamer som skal leve det frie liv under æbletræer, mellem brændenælder og blandt knæhøje græstuer.

Dyrene kommer fra en økologisk avler nær Holstebro, for det siger reglerne, at de skal.

Ikke nødvendigvis være fra Holstebro, men være af økologisk oprindelse, vaccinerede, kontrollerede og godkendte fra kam til tå.

DSC_63260001

Så nogle ting – tænker du måske – er der styr på i dette land.

Nogle ting følger forskrifterne, retningslinjerne og de udstukne rammer.

Ja – er svaret – selvom de der ikke gør, ser ud til at klare sig markant bedre.

Men det er bare sådan en kampdagtanke.

Hvor om alting er, kommer de smukke brune høns til at udgøre grundlaget for Brandbygegaard Gourmetæg – men det skal du høre mere om en anden dag.

Både om op- og nedturene i Lovland.

Find dig ikke i noget – heller ikke i dag
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

13 svar til En ny verden – at kigge forsigtigt ud på

 1. Pingback: Kunsten at overholde myndighedskrav | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. Pingback: De ved det sikkert allerede | Beretninger fra et autentisk landbrug

 3. Catherine siger:

  Mon æggene også bliver til salg på Sjælland?

 4. Lisa Birgitte Jensen siger:

  Sikke nogle dejlige damer, I har fået købt. Og et godt liv, I kan tilbyde dem. Skønt!

 5. Det er jo faktisk også muligt at få godkendt racehøns til at sælge salmonellakontrollerede æg fra nu om dage. Ikke mange ved det og det blev også først lavet sidste år. I forbindelse med at det blev lovligt at sælge æg fra små besætninger uden kontrol.

  Men så er det det med økologien… Mon ikke det kan fixes også.

 6. Helle siger:

  Øhm, jeg troede, I allerede havde en masse høns, høns der flyttede ind på gården i august og kom ud i drivhuset i januar, ca. Har I så nu brune og hvide høns??

  • Lone Landmand siger:

   Ja, du har ret – der er omtrent 20 hvide høns, men hvor meget de end gør sig umage, kan de ikke passe en ret stor del af gårdens areal, og gødningsmængden de leverer til køkkenhaven og drivhuset lader også noget tilbage at ønske..

   De nye høns kommer fra en anden avler, er brune og hedder Lohmann. Det er – med et usædvanligt grimt ord for et levende væsen – en hybrid og ikke en race.

   Så ja – vi har nu både brune og hvide høns. De nye brune er usædvanligt tillidsfulde, rolige og omgængelige. Kloge tror jeg også.

 7. salling48 siger:

  Tillykke med nykøbet – håber ikke I er blevet plukket ..

 8. En kampdag? Hver dag er vel en kampdag, eller burde være det! vi bliver brugt som malkekøer for fødevareindustrien og medicinalindustrien, plus alle de andre der hjælper os med at programmere os selv til det. Sidder vi i en blød foret fælde og lader os snøre, på bekostning af vort liv og alle andres liv? hvor er vejen ud, bortset fra kun at købe øko, spise det vi er indrettet til at spise, købt lokalt og ikke supermarkedets. Stå af moderæset, og kun forbruge så lidt som muligt…..
  Koncentrere os om det væsentlige…..
  Hav en god dag og fortsæt det gode arbejde, det glæder mig at tænke på at jeres godkendte høns får et langt bedre liv end…Nu må jeg altså tage mig sammen! jeg vil smile til verden fra nu af…

Der er lukket for kommentarer.