Husstandsrevolution

Måske sidder du og føler dig lidt kæk.

Man ved aldrig.

Sådan en smule rebelsk og oprørsk med trang til at være urostifter.

Hvad ved jeg.

Så er dagens forslag, at du tager den helt til kanten, driver dig selv derud, hvor dansken (uanset definition) sjældent kommer, og kaster dig ud i en husstandsrevolution.

DSC_4537-001

Send et signal der gør indtryk på verdens magthavere – bag den sjæleplejende æblekage og overskrid EU’s kaneldirektiv eftertrykkeligt.

Budskabet kommer til at stå knivskarpt, hvis du alene koncentrerer dig om denne ene forordning – sørg for at bruge smør lavet af mælk fra køer som har spist usprøjtet foder, mel dyrket uden giftstoffer og hormonmidler, sukker og æbler uden rester af sprøjtegifte o.s.v.

Da vil andre grænseværdier være irrelevante, og du undgår, at kærlighedsbudskabet sløres.

Der er to slags kanel – den ægte og Cassia. Førstnævnte har den fineste smag og et lavt indhold af det problematiske stof kumarin, sidstnævnte har en knapt så blid, rund og sødmefuld smag samt et højere indhold af kumarin.

Det er Cassia-udgaven – den tarvelige (billigst selvfølgelig) – som stort set sælges overalt. Opsøg den ægte kanel (Cinnamomum verum) og dit liv bliver faktisk aldrig det samme igen.

Faktisk.

DSC_4544-001

Her er opskriften til din søndagskage : Sjæleplejende æblekage

Bag dig til et saftigt budskab
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Husstandsrevolution

 1. Annie Hansen siger:

  Skrald griner….
  jeg er så “uartig” hver morgen…
  der drysser jeg 1 tsk. kanel på min A38…
  og jeg er ik død endnu 😀

 2. Finn Birkholm-Clausen siger:

  Nu er det ellers tid til RABARBER-kage. Men mums

 3. Tina S. H. siger:

  Hvor er det frækt at vise denne skønne kage en søndag morgen hvor morgenmaden endnu ikke er indtaget!!! Føler sig revolutionær – må vist bage denne vidunderlige kage – igen…

 4. Conny siger:

  Sådan en opfordring er svær at sidde overhørig en søndag morgen. Denne husstand har imidlertid ekspederet de sidste Filippaæbler videre til solsorten og har vist kun den farlige kanel, så måske bliver det frit fald med en heftig kanelkrølle 🙂

Der er lukket for kommentarer.