Nu flytter de hjemmefra

DSC_38840001

Selvom nætterne er kolde, flytter de kommende køkkenhaveplanter ud for tiden.

Ikke til deres blivende voksested – bare ud i drivhuset.

DSC_38630001

For lyset fra de store tagvinduer trækker i spæde blade og stængler, så man skal have hovedet på skrå, for at planterne står lige.

De bliver med andre ord lange og ranglede som evigt sovende teenagere, hvis de ikke får fuldt lys fra oven efter fremspiringen.

DSC_38510001

Første hold er flyttet, andet hold skal ud i dag.

Fremspirede rosenkål, sortkål, spidskål, glaskål, grønkål, chili og flere tomatplanter.

DSC_38570001

Fordi det er så vigtigt med vækst – af den rigtige slags
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

5 svar til Nu flytter de hjemmefra

 1. Conny siger:

  Hvis I tør, så tør jeg også – vindueskarmene ligner en jungle ( mest fordi jeg har forspiret pragtsnerler, de gror nærmest 10 centimeter om dagen 🙂 )

 2. kirstenhelbak siger:

  Hvor ser det godt ud

 3. Kan planterne godt tåle de kolde nætter – eller har du nogen form for varme på?

  • Lone Landmand siger:

   Der er ingen varmekilde i drivhuset, men planterne frådser i stort set samme varmegrader, som vi har i soveværelset, hvor de kommer fra. Hverken det ene eller det andet sted, har vi råd til at fyre 🙂

   Jorden i drivhuset er efterhånden så varm, at selv nætter med frost ikke slår igennem derinde. Jeg var lidt bekymret, men det går fint.

 4. Ja især af den rigtige slags. God flytning.

Der er lukket for kommentarer.