Forårsfiskeri

DSC_2564

I forgårs – sidst på eftermiddagen – blev der hanket op i baljen med toggegarn og gårdens beboere.

Man fandt de mindst hullede waders frem og kørte den korte vej ud til kysten.

DSC_2573

Det var en smuk, stille aften.

De eneste lyde kom fra strandskaderne i vandkanten og små bølgeskvulp op ad benene.

Der var ingen tåge, men det var heller ikke helt klart.

Bare sådan lidt lille-verden-agtigt.

DSC_2654

Vi gik langt for at komme væk fra land og ud på en passende dybde – høj nok til garnet, lav nok til gummibukserne.

Og på et stykke bund, man fattede fidus til, blev det ene anker og enden af et garn efterladt.

DSC_2627

Så gik vi endnu længere væk, lod garnene glide ud over baljens kant, mens de flydende overkanter kom til at stå som en spæd månebue i den blanke havoverflade.

Sidste anker gik til bunds, og retningen blev sat mod land.

DSC_2657

Tidligt i går morges vendte vi tilbage for at røgte garnene.

De var sat i forsøg på at fange stenbidere.

DSC_2668

For når det er forår, går stenbiderne ind på lav og stenet grund for at gyde, og de fyldige hunfisks indhold er en delikatesse.

For Sørøvere ihvertfald.

Jeg er med, fordi det er hyggeligt at fiske sammen.

DSC_2609

Der var tre fine stenbidere, og de blev aflivet straks garnet kom op af vandet.

Da vi kom hjem, blev de ordnet, og snart får du en opskrift.

For det er lige nu, der er sæson – ikke bare langt ude på landet, også hos de lokale fiskehandlere.

Fiskefingre på den oprindelige måde
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

8 svar til Forårsfiskeri

  1. riborg dæhnert siger:

    Jeg elsker stenbiderrogn – men er man sikker på, at stenbideren ikke er udrydningstruet? Mener, der har været røster fremme om det for nylig? I hvert fald i Sverige, hvor man mener, den er en truet art. I Danmark har man vist ikke endnu kunnet finde ud af det?

  2. Charlotte den 2. siger:

    Lækkert – det eneste der dur er efter min mening selv fangede fisk, så ved man de er friske og fanget under ordentlige forhold.
    Charlotte

  3. finn birkholm-clausen siger:

    Herligt at se, hvorledes I forsøger på allerbedste vis at leve bæredygtigt og ugiftigt

  4. Velbekomme, lettere misundelig er jeg.

  5. Conny siger:

    For mange år siden boede vi 50 meter fra en fiskehandler, der hver morgen tog på havnen i Århus. Han havde andet end torsk og fladfisk, og dengang fik vi stenbider og rogn (+ ålekvabber, hornfisk og andre sjove fisk) – nu gad jeg godt lige have sådan en fiskehandler igen 🙂

  6. salling48 siger:

    Toggegarn- OK – men glæder mig til opskriften .. ..

  7. Farmer siger:

    Oh ja- DET er forår: Røget stenbider af hannerne og så rognen fra gråsøerne. Tillykke med fangsten.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s