De bedste tanker til dig

IMG_4059edit0001_2

Her til morgen slår kold regn mod ruderne, og blæsten suser om alle kampestensmure, kakkelovnsrør og kagemænd.

Men man kan godt være varm indeni alligevel.

Og sende en årstids- og retningsbestemt hilsen direkte til dig.

Den rummer de bedste tanker for disse dage.

Handler om at finde glæden i det hele.

At dagene nu bliver længere.

Duften af gran, clementinsprøjt, hjemmelavet mad, en klar nattehimmel, mudrede hundepoter, flammen i lysene, mennesker der vil dig det gode, størknet sovs på servicet, stille morgener, byttemærker på elektronisk legetøj, varme trøjer, tykke sokker, ro i lejren og hyacinter plus det løse.

Bliver du – på trods af tankestrømmen herfra – midt i højtiden ramt af nagende tvivl om meningen med det hele, kan du hente støtte og opmuntring i rimet fra i går.

Må din jul blive god og rar.

Mange varme hilsner fra os
Sørøveren og jeg

P.S. Og fra ældste søn Anders – der er hjemme på juleferie – får du dagens billede. Det er taget med et åbentstående kamera over lang tid og en stillestående mand ved siden af.

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

13 svar til De bedste tanker til dig

 1. Lene Nybo siger:

  Kære Lone, Søren og familie! Også rigtig glædelig jul til alle jer.
  Tak for at I dagligt minder os om de virkelige værdier i livet! I er fantastiske.

 2. Tante Sophie siger:

  Gledelig jul til Lone Landmand og Søren Sørøver!
  – og alle andre som feire jul sammen med dere.
  Takk for mange tankevekkende innlegg, hyggelige historier og alt det andre dere har bidratt med i løpet av året. Og mest av alt: Takk for at dere minner på på hva som er det viktige i verden !
  Juleklem fra vestkysten av Norge. :3

 3. Julen er også glæden ved at give noget helt specielt til nogen man holder af. I år er “Under landet” at finde under vores juletræ. Glæder mig til at give den væk, og til at låne den til gennemlæsning i god stol under uldtæppe med skoldhed te i kop.
  Glædelig jul til jer og jeres.

 4. Gitte siger:

  Glædelig jul til mine yndlingsbloggere. Altid inspirerende læsning.

 5. Jannie Holm - Petersen siger:

  Og Glædelig jul til jer. Jeg får ikke skrevet så tit men vil benytte lejligheden til at takker jeg for jeres måde at inspirere og formidle jeres viden på.jeg glæder mig dagligt over jeres skrevne sprog.tak.

 6. kirstenhelbak siger:

  Glædelig Jul til jer og jeres familie. Tak for de mange tankevækkende ord og gerninger fra jer og for de dejlige billeder. Og fordi i giver jer tid at dele det hele med os.

 7. Conny siger:

  Mange tak 🙂 Jeg blev glad, da jeg på årets korteste dag tømte postkassen, først fordi jeg kunne se, at mandelgaven nåede frem før jul og dernæst, fordi den viste sig at indeholde meget mere – varme ord med langtidsvirkning. De bedste ønsker om en dejlig jul til jer og alle omkring jer 🙂

 8. Eva siger:

  En rigtig glædelig jul til jer + jeres børn. Tak herfra – det er ofte her min morgen starter – med en kop te i kruset. I to dejlige mennesker, der beriger manges dag med jeres “skriverier” 🙂 🙂

 9. finn birkholm-clausen siger:

  Glædelig Jul til Lone og Søren. Det er sådan noget de gamle af dage skriver: Glædelig Jul. Alle de yngre kan nøjes med en Go Jul. Og rask skal det gå. Men det skal fra os af hedde Glædelig Jul til vor sidste dag.
  I to arbejdsbier har virkelig opmuntret os gennem året,d er er gået. Ved at høre om jeres mange gøremål, men ikke mindst ved, det I har skrevet om dårskaberne ved vor moderne tids agroindustrielle landbrug. Konventionelt kalder kemi-landmændene det selv. Da vi var unge og arbejde ved landbruget, da var der ikke noget, der hed kunstgødning og pesticider og antibiotika i stride mængder. Gylle og (uhyrlig) GÆLD var heller ikke opfundet. Der var stadig Viber, agerhøns, harer og lærker på markerne og i engene. Grise-søerne stod enkeltvis i deres bokse – med halm- og kom på græs om sommeren Og helt utroligt: Alle kreaturer kom på GRÆS. Konventionelt – igen eet af de positive ord det agroindustrielle landbrug fører sig frem med ligesom plejemidler og plejespor. Vi glæder os til at høre nyt.

 10. Hege siger:

  God jul til smått og stort på gården! Alt det beste ønskes dere for 2014, av en norsk leser av bloggen.

 11. Henriette siger:

  Glaedelig jul til folk og fae paa Brandbygegaard.
  Det slog mig her til morgen om Claus fra rimet i gaar,havde glemt at putte kvaedetraeer i gavesaekken da han bragte et utal af hyld-paerer og aebler ud til gaarden ? Eller var det ikke ham ;)men jeres arbejdsomhed der skabte en aebleplantage.
  Her er de store kvaeder hoejt skattet-jeg tror de ville supplere jeres frugtretter fint-eller bare helt alene lavet til feks. kvaedebroed.
  Det kan naaes endnu – tror jeg-hvisk Claus i oeret at i visse lande bringes gavesaekken ud til nytaar 😉

 12. Lisa Birgitte Jensen siger:

  Rigtig glædelig jul og hjertelig tak for at I vil dele stort og småt med os. Det er en daglig glæde 🙂

 13. Janne siger:

  også glædelig jul til jer + jeres børn. Jeres indlæg har været med til at bringe glæde i mit liv og jeg er dybt taknemmelig over, at I “gider” bruge jeres tid til at dele jeres tanker og smukke billeder.

Der er lukket for kommentarer.