Nyt fra de hundrede pæles land

DSC_84200001

I går var Sørøverens storebror her for at hjælpe i den kommende æbleplantage.

Og det var rart.

Så var vi tre til at slå stolper i og måle op, og det gik forrygende, indtil pælehammeren gav op.

Et støbt hus i metal blev offer for maskinens egne evner og revnede.

DSC_84110001

Der er slet ikke tid til den slags, og arbejdet fortsatte med den hånddrevne udgave – et lukket jernrør man til stadighed hamrer ned over pælens top til højden over jorden enten er rigtig eller uforanderlig.

Der er mange sten i den jord.

Ikke i overfladen men længere nede.

DSC_84210001

I dag skal der arbejdes videre med endestolper og jordankre, så de første rækker kan blive klar til plantning af æbletræer denne weekend.

Samtidig er det nødvendigt, at yderhegnet bliver trukket hele vejen rundt – første nat med en rådyrven kan blive fatal for et lille frugttræ.

DSC_84320001

Klar til at rykke ud, når dagslyset kommer
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen, Sådan laver man en æbleplantage. Bogmærk permalinket.

4 svar til Nyt fra de hundrede pæles land

  1. Pingback: Ekstra nyt, ekstra nyt | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Pingback: 13 dage til en del | Beretninger fra et autentisk landbrug

  3. finn birkholm-clausen siger:

    Har selv en armkraftdreven pælehammer. Men jeg synes, at der er en vis grænse for, hvor mange pæle, man kan slå i jorden pr. dag. I lyder som nogle overmennesker. Godt gået

  4. Conny siger:

    Åh hvor uheldigt med maskinnedbrud på en dag med tid, ekstra hænder og relativt godt vejr – teknik skal bare virke, når man har brug for det!

Der er lukket for kommentarer.