Og der er stadig vin tilbage

DSC_82630001

For nogle dage siden skrev jeg, at vi havde lavet årets sidste madarrangement i København.

Det var ikke helt rigtigt.

DSC_82070001_1

Forleden dag skrev jeg, at en tur til København havde kostet værdifuld arbejdstid – eller noget i den retning – men at det skulle være slut med den slags tant og fjas, og kommende dage skulle tilbringes i æbleland.

Det var nok heller ikke rigtigt.

DSC_82680001_1

I søndags, da jeg kom hjem fra byen, havde Sørøveren skaffet en ny aftale – i København til servering af mad for ca. 40 gæster mandag aften.

DSC_82900001

I forventning om at vi alligevel skulle derover tirsdag i anden anledning og så bare kunne forlænge dagene forud.

Der var tale om et regulært kalenderkollaps.

Først i næste uge er der planlagt endnu en fladkørsel af landet, men da Sørøverens begejstrede besked om servering på en vinbar med frie forsyninger indløb, svarede jeg – ja da, vi gør det.

Det er vigtigt at bakke op om initiativ og virkelyst.

DSC_82120001_1

Og der begyndte at tegne sig et mønster af fast rutefart mellem landsdelene oftest udført i et køretøj med diverse dufte af mad.

DSC_82520001

De frie forsyninger havde ingen gunstig indvirkning på arbejdsiveren og skabertrangen, og da gryder, fade og folk returnerede i går ved middagstid, føltes termokedeldragten tung, luften kold og jorden hård.

Der var ingen kære mellemleder, og opmåling af nye stolpeplaceringer fortsatte til solnedgang.

DSC_82470001_1

For lige om lidt skal den benzindrevne pælehammer lejes og hjembringes igen, og så kommer de næste dage til at gå med at gennembryde jordskorpen.

På vej afsted efter det fine redskab
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Og der er stadig vin tilbage

  1. Pingback: Mandagsmad på Ved stranden 10 | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Pingback: Grisetransporter – på vej mod selvmålet | Beretninger fra et autentisk landbrug

  3. Axel From L siger:

    I er f……æ dejlige .. god tur til det østlige, husk billig benzin .. .. gggggggggg

Der er lukket for kommentarer.