Er der nogen grund til ikke at bage en æblekage?

DSC_4952

De er allevegne lige nu, de helt friske æbler.

Oppe i træerne, under træerne, på terrassen, i bryggerset, i hundekurvene og i køkkenet.

Og så skal der selvfølgelig bages æblekage.

Må man her minde om alle tiders favoritterne på gården – den sjæleplejende æblekage og æbletærten med karamelbund.

De er uendelig nemme at bage begge to, og de giver uendelig megen glæde at spise.

Glæde til dig
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

7 svar til Er der nogen grund til ikke at bage en æblekage?

 1. Birgitte siger:

  Har lige bagt Den sjæleplejende æblekage – hvilken himmerigs mundfuld 🙂 Den er så nem at lave og er en sand fornøjelse for ganen! Den vil jeg ihvertfald bage, når jeg får gæster om et par dage – glæder mig allerede til at smage den igen;-)

 2. vangelyst siger:

  De er et par lækre opskrifter – må vist prøve en af dem i weekenden! Har næsten lige lavet “din” brombær likør – nøøj den blev god!

 3. betty siger:

  Prøvede at lave æbletærten med makronbund, fordi den lød let. Jeg ville afprøve kondenseret mælk, som jeg ikke kendte fra før. Desværre er den æbletærte alt for sød for mig og min familie. Og kondenseret mælk er nok ikke noget, jeg vil bruge igen. Men sådan er smag og behag jo forskellig.

 4. Lone Landmand siger:

  God aften Anette – det er et Discovery-æble, og det ER fantastisk 🙂

 5. Line Lunau siger:

  Nej, der er absolut ikke nogen grunde til ikke at bage æblekage! Det til trods, måtte jeg adskillige google-søgninger igennem for at finde en jeg havde lyst til at give mig i kast med til mine gæster i morgen.. det bliver din fordi den bare ser så perfekt, simpel og lækker ud! God weekend.

 6. Anette Fongemie siger:

  Nej bestemt ikke, har allerede lavet flere æblekager. Der bliver på den posted side 28. sept. vist et RØDT flot æble. Jeg har i min nye have et lille æbletræ der i år bære utrolig mange af dette dejlige store røde æble, smagen er til at fare til himmel ad, men hvad hedder dette æble? H
  ar ikke kunnet finde frem til dette nogen steder.
  Måske ved du det?
  Med venlig hilsen
  Anette Fongemie

 7. Anne mette Ernst siger:

  Prøvede lige at lave dine makronsnitter, men med æblemos og det kan bestemt anbefales !

Der er lukket for kommentarer.