Hvad vil du gerne se ?

Sørøveren og jeg har tænkt lidt over tingene.

Ser du – vi vil gerne lave en ny lille bitte film her fra gården, men vi ved ikke, hvad du helst vil se og høre noget om.

Gravkoen Bertha, årets høst af gulerødder, de tre gårdhunde, en gennemgang af hvad vi er bagud med, en oversigt over overspringshandlingerne, kager i nærbilleder eller noget andet højhastighedshandlingspræget og uundværligt.

Vi aner det ikke.

Men vi vil gerne vide det.

DSC_3748

Derfor udlover vi et signeret – men ellers ubrugt – eksemplar af den nyudgivne roman “Under landet” til det forslag, vi måtte vælge at rette os efter.

Bogen er for nyligt blevet belønnet med 4 ud af 6 stjerner i Nordjyske, og du kan læse en anmeldelse af den på Litteratursiden.dk lige HER.

Ellers ville vi ikke være bekendt at bruge den som præmie.

Alt, hvad vi ønsker os, er, at du skriver et forslag i kommentarfeltet herunder – så vælger vi fuldstændig diktatorisk den bedste idé.

Sådan er vi
Sørøveren & Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

39 svar til Hvad vil du gerne se ?

 1. Lisbeth siger:

  Noget om al Jeres fantastiske madopskrifter og mad ideer.

 2. Pingback: Noget om tid | Beretninger fra et autentisk landbrug

 3. Tina Bech siger:

  Dette er nødvendigvis ikke til filmen men bloggen. Jeg vil gerne høre hvordan i opbevarer jeres grønsager, frugt mm når det bliver vinter. Og hvilke æblesorter I har købt.

 4. Kirsten siger:

  En film om hvordan to mennesker der er gift med hinanden også kan få livet il at fungere når de er sammen 24 timer i døgnet og laver alting sammen. Hvordan de får gården, madlavningen, dyrene, arbejdet, projekter, fiskekutter og fritiden til at gå op i en højere enhed – sammen. I vores samfund er der en meget typisk tendens til at skifte ting ud når de går i stykker eller når de bliver uinteressante. I stedet for at kæmpe for det man har kært og tro på værdier. Hos jer repareres ting, genbruges og man holder sammen selv om der må være mange stunder hvor andre måske ville stå af. Vis os hvordan I inspireres til utrætteligt at finde på, give så meget til andre og se så lykkelige ud. Vis os værdien i jeres liv!

 5. Susanne Fris Petersen siger:

  Det bedste ved jeres sted er, at det er så autentisk – og back to basic inspirerende. Den røde tråd i alt hvad I laver, er stor respekt for planter og dyr. Jeg elsker jeres fokus på dyrevelfærd og giftfrie råvarer. Jeg synes filmen skal beskrive, hvad denne holdning betyder for trivsel og livskvalitet. Hvordan det faktisk kan lade sig gøre at have etikken med på arbejde – også i landbruget. Hvis nogen kan gøre det, er det jer. Jeg kunne også tænke mig at høre om overspringshandlingerne. Hvornår trænger de sig på? Kan de bruges positivt? Hvad har I mest lyst til at springe over? Hvor ligger jeres største udfordringer?

 6. Sisse siger:

  Jeg tilslutter mig det allerede sagte, også selv om en mere original idé sikkert gav mig anderledes odds for at vinde den sagnomspundne bog. Men hvorfor ikke tale fra hjertet og det, man allerhelst kunne tænke sig. Altså: jeg vil gerne tages i hånden og føres rundt på jeres sted. Inviteres indenfor. Og udenfor. Mange glimt har jeg fået ud fra billederne og anekdoterne i den daglige blog, men da jeg har endnu ikke selv været hos jer, kunne en helhedstur på jeres sted være vældig interessant. Jeg er sikker på, stedet taler for sig selv.

 7. Kim siger:

  Æblepressning. Med bare fødder selvfølgelig.
  Og så de andre fødder…gårdhundens, missens, hønsenes, tomaternes, ikke at glemme insekternes!

 8. Riborg Dæhnert siger:

  Jeg vil gerne se en film, der fortæller noget om, hvorfor I gør, som I gør – jeres holdninger, jeres “livsfilosofi”, som én skriver. Ét eller andet, der kan inspirere os andre her i dronningeriget 🙂 Hvorfor dyreetik, hvorfor økologi, hvorfor fange sine egne fisk osv? Og måske gerne noget om hvordan I har det med det, I IKKE når? Hvordan klarer man det, når alt “kokser”?
  Hvoraf kommer ideen, gnisten, “drivet”?

  Mange hilsner fra to pens. økolandmænd, som i over 30 år drev et landbrug på 30 tdr land med diverse heste, kvæg, får, høns, hunde og katte, køkkenhave og plantede læbælter – og hvad ved jeg 🙂 – ved siden af vores “borgerlige” erhverv som henholdsvis advokat og talehørelærer og forældre til 2 børn, som red og byggede tømmerflåder og huler i træerne. Og undlod at pløje vores marker men nøjedes med at harve.

  Hvorfor brænder man for et eller andet?

 9. En lille film om plantningen af ca 2500 økologiske æbletræer.
  Eller.
  Eller en lille film om sørøveren på plyndringstogter med kutteren på de vilde verdenshave:o)
  Eller
  En lille film om plantningen af ca 2500 økologiske æbletræer. hvor sørøveren bagefter sejler ud på de vilde verdenshave for at levere verdens bedste økologiske Æblecide
  Eller
  For at fuldende historien. En lille film om plantningen af ca 2500 økologiske æbletræer. hvor sørøveren bagefter selv graver verdenshavene ud med gravkoen Bertha for at levere verdens bedste økologiske Æblecider i den store verden. Se det er et eventyr der batter:o))

 10. Drude siger:

  Overspringshandlingerne, dyrene, og bare jer selv.
  Jeg tror I ville nyde at lave en serie helt korte småfilms af samme underfundige kvalitet som de daglige skriverier med billeder her.

 11. Anne Sofie siger:

  Hønsene selvfølgelig 😀 Og så køkkenhaven og der hvor alle æbletræerne kommer. Og så måske resultatet af den der ombygning, hvor i væltede en væg og fik et større køkken. Og så måske et pittoresk billede af en bunke mudret fodtøj.

 12. Anette siger:

  Gerne nogle klip fra både køkkenhave og køkkenregionerne.

 13. Palle siger:

  En lille film om ‘overspringshandlinger’, det er vel en umulighed ? 🙂 , men for mig må der gerne være liv, såsom Fasankokken i det store træ, kyllinger/ høns der pikker rundt, for alt med levende dyr der trives er jo en saga blot i det almindelige samfund, og så, men måske for sent, at kunne se hvordan et æble plukkes friskt og sprødt fra et æbletræ… som baggund alt det I derefter gør med de dejlige råvarer, det er på sin vis er én stor overspringshandling… for ‘ikke at kede sig’
  og jo bogen kan virkelig være sine stjerne bekendt, og lidt til.

 14. John siger:

  Billedsiden giver sig selv…..gården rundt!
  Det underliggende speak er derimod det, der gør forskellen.
  En blanding af, det man ser, bundet sammen af jeres overordnede syn på livets vilkår for den almindelige dansker anno 2013!
  Det er nok nemmere sagt end gjort, da filmen ikke bør strække sig udover en halv time, og hvordan kan man formulere sit livssyn eksemplificeret med billeder på så kort tid?
  Måske I kan!
  Her er idéen.

 15. Anne siger:

  Stort tillykke med den fine anmeldelse!
  Mht. til video, er jeg enig i, at det kunne være fint med et overblik over jordene. Jeg synes det var rigtig dejligt at få “syn for sagen”, da jeg var ude hos jer til markedsdag. Hvad med om der kunne laves et lille kort over matriklen? Bare tegnet i fri hånd, og ikke nødvendigvis helt målfast 😉 Kortet kunne både bruges i filmen og lægges på hjemmesiden bagefter, til almen orientering.
  Klø en hund på maven fra mig 🙂

 16. Jane Kjøng Jensen siger:

  En lille film som illustrerer (gerne fra jeres eget lokalområde) hvad der gav dig inspirationen og ideen til din bog.

 17. Johnny Holm Jorsal siger:

  Jeg tilslutter mig Søren Ryge princippet, en gennemgang af gården gerne med lidt billeder oppefra så man kan danne sig et helhedsindtryg, også rigtig gerne en tur forbi drivhuset 🙂
  Hører lidt om alle jeres ideer for de enkelte områder, både dem I har haft og har realiseret, men ikke mindst dem I gerne vil have ført ud i livet. Jeg har selv et nedlagt landbrug, og går med en målsætning om bare at nå 5-10 % af alle mine ideer, og selv med den målsætning får jeg rigtig travlt, og jeres daglige morgenpust skorter jo ikke lige frem på idemassen
  Mvh
  Johnny

 18. Lone siger:

  Morgendug en efterårsmorgen, og selvfølgelig alle dyrene!

 19. Lene Thers Madsen siger:

  Jeg vil meget gerne se en film, hvor I tilbereder en lækker simreret med alle gårdenes dejlige råvarer – meget apropos efteråret og dermed lidt fra jeres “køkkenregioner” også 🙂

 20. Tine Vognsen siger:

  Jeg ville gerne se noget af sørøverskibet, noget fra jordene omkring gården, lidt fortællinger fra gårdens historie og et klip til hønsegården. Filmen må gerne handle om og vise mere end et emne.

 21. Kennet Egegaard siger:

  Hej Lone og Søren

  Først tak for jeres medrivende og humørspredende nyhedsmail. Når jeg har grinet, nikket anerkendende, og tænkt dejligt, at der findes mennesker som jer, så sidder jeg altid tilbage med følelsen af AT DET SKAL SGU NOK GÅ ALT SAMMEN. Så først tak for det.

  Jeg syntes I skulle filme stort og småt om jeres dagligdag. Fortælle om jeres tanker bag, jeres livsfilosofi, jeres tanker om at skabe noget gennem jeres aktive tilvalg. Nu nævnte I godt nok kort film!! Men hvorfor ikke lave 4 kort film en for hver årstid med alt hvad der høre til for årstiden. Så kan man altid klippe lidt iæt undervejs.

  Hav en smilende dag.

  Mvh Kennet Egegaard

 22. Sessan Bentzen, Stenbjerg Kirkevej 34, 7752 Snedsted siger:

  Jeg vil gerne se det hele! Ikke mindst noget om, hvordan hulen I overkommer alt det arbejde.
  Vi andre dødelige er vildt imponerede. Glæder mig til at se filmen.

 23. Dina Runing siger:

  Æbleplantagen in spe. Jeg blev slået omkuld af indlægget om overskuddet der skal gå til 2500 æbletræer! Helt vildt for én der bare ønsker et enkelt æbletræ i sin lille have 🙂
  Vil glæde mig til at se og høre om træer, høns, indhegning og alt andet vedr. dette store projekt.

 24. Lone G siger:

  Et ønske fra Nordjylland ville være at se mere af gården, især den dejlige gårdsplads, men også gerne cafeen og vinmarken, så man bedre kan danne sig et billede af helheden, prøve at forestille sig hvor Sørøven slår sit slag mens Landmanden prøver at gennemføre nye ideer 😉
  Og hvis de tre gårdhunde og et par høns kunne snige sig med – så er billedet da hjemme !!
  Og tillykke med de flotte anmeldelser 🙂

 25. Jannie Holm - Petersen siger:

  En lille film der starter med blikket fra jeres gårdsplads.det er derfra jeg lærte jer at kende for ca 11/2 år siden og jeg har fulgt jer på blokken lige siden.jeres nye høns.hundelivet på gården.jeres utvivssomme slid med at få jeres mange forskellige høst i land og forarbejtet.jeg læser med stor fryd jeres skrevne sprog hver dag og har stor respekt for at i knokler som i gør og stadig har overskud til at føre os ind i jeres virksomhed og verden som i gør. Jeres måde at gøre hårdt arbejde synligt og samtidig få os læsere lyst til at bare gøre lidt af jeres gøren og laden efter er formidling på “den fede måde”tak fra en mini land/bybo.

 26. Eva siger:

  Sådan lidt Søren Ryge agtigt………. 🙂
  Gå lidt rundt på matriklen, fortællende, vue ud over herlighederne,
  historien bagved er altid interessant. Det kan kun blive godt. 🙂

 27. En morgentur i jeres paradis medens solen står op, så man kan danne sig et overblik over katastrofens omfang.
  Nyder jeres jordnære beretninger fra et virkeligt og rigt liv.
  Kirsten

 28. Axel From L siger:

  Film dog.

 29. Julie siger:

  Jeres nye køkken hvor de dejlige madbilleder bliver taget. Jeg tror kun jeg har set foto’s fra ombygningen, ikke det færdige resultat 🙂 Og så alle de dejlige dyr i har.

 30. Pia Eriksen siger:

  Noget om jeres etablering af æbleplantagen i dette efterår

 31. lone chritiansen siger:

  Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at se lidt fra forarbejdningen af vin og æbler, hvordan de presses – hvor det gæres og arbejdsprocessen der følger. . . venter nysgerrigt.

 32. Christine siger:

  Det hele!! Men så bliver det jo nok ikke nogen lille film.
  Jeg elsker de små snit vi ser gennem jeres herlige indlæg og de smukke, smukke billeder, men jeg savner at kunne ”færdes” på ejendommen – hvor ligger vinmarken i forhold til cafeen, hvor lang vej er der fra køkkenet ned til gulerødderne, kan søen og Berta ses fra huset, kan hønsene pikke hos fårene, hvor skal æblelunden ligge, kan grisene trille sig i aftensol?
  Er jordnær holisme for meget at bede om?
  Ellers tager jeg bare hvad der kommer, det bliver godt uanset hvilken del I vælger at vise!

 33. Janne siger:

  Jeg bor i Nordjylland og kommer ikke lige fordi – så lidt af det hele udenfor. Have, drivhus, dyr, så jeg kan danne mig et helhedsbillede af jeres skønne sted 🙂

 34. Gitte siger:

  Jeg vil gerne se, hvordan I starter jeres nye æbleplantage…noget om æbler.

 35. Lisbeth søberg siger:

  For alle os der meget forpustede følger jeres daglige liv, ville det være dejligt at se det I er bagud med 😉 derved viser I jo at I er “helt almindelige dødelige”, med en max grænse ligesom vi andre… Fortsat god arbejdslyst!

 36. Marianne M. siger:

  Her på Sjælland følger man tæt med i aktiviteterne på gården. Forestillingerne om sammenhængen mellem de forskellige områder dannes primært ud fra de (skønne) fotos, som følger med ordene, så et ønske kunne være en ‘levende’ vandring rundt på jeres jorder.

 37. Conny siger:

  Kagefilm er hyggelige og dejlige, besøg i drivhuset og haven er altid interessant, hyldeblomstfilmen er smuk og poetisk, men grisene får max stjerner hos mig, så gårdens dyr, tak 🙂 og måske kunne man snige lidt ciderproduktion ind i billedet, æblehøst- og forarbejdning i efterårssol ?
  Tillykke med stjernerne og den flotte anmeldelse 🙂

 38. Rikke Burfelt siger:

  Noget om jeres vinproduktion, inspirationen og tankerne bag!
  Dejlig dag 🙂

Der er lukket for kommentarer.