Forberedelser til Smørblomstmarked i den gamle krohave

DSC_19820001

Her på gården er der hyld hist og pist.

Selvsåede planter er i tidens løb gravet frie og flyttet til passende voksesteder, og nogle har bare fået lov at blive, hvor de slog sig ned. Eller op.

Forrige uge høstede Sørøveren og jeg alle de blomsterskærme, vi kunne.

Satte omtrent 30 liter hyldeblomstsaft til at trække i ståltønden og ventede tålmodigt, til det blev tid.

Til at filtrere, tappe, lukke flasker og henkoge. Det sidste foregik portionsvist i den store suppegryde og tog det meste af eftermiddagen og aftenen.

DSC_19870001

Men nu er de klar flaskerne. Ihvertfald til at drikke.

I løbet af denne uge bliver de også klar til at sælge – med sejlgarnsbånd og håndskrevne manillakort.

For på lørdag d. 20. juli kl. 10 – 15 er der Smørblomstmarked i den gamle have ved Norsminde Kro, og vi skal selvfølgelig med.

Sammen med hyldeblomstsaften og hvad vi ellers får lavet.

DSC_19850001

Småt og godt bliver det
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Forberedelser til Smørblomstmarked i den gamle krohave

  1. Lone Geertsen siger:

    Hej Lone. Det ser godt ud med hyldeblomstsaften. Det laver jeg også – dog kun til eget forbrug. I år har jeg også prøvet at lave marmelade af hyldeblomstresterne efter saften er siet. Det smager fantastisk- det skulle du prøve engang.
    Hilsen Lone

Der er lukket for kommentarer.